Fijakerijada ulepšala jubilarni "Trofej Vidovdana"

U sklopu 30. jubilarnog "Tofeja Vidovdana 2022" danas je održana fijakerijada u organizaciji Gradske opštine Palilula i Konjičkog udruženja "Borčanac", u blizini terena FK BSK Borča i šetališta pored kanala Vizelj

Foto: GO Palilula/Vladimir Lalić

Veliki broj posetilaca, posebno dece, je uživalo u takmičenju, koje je obuhvatalo izložbu konja i reviju paradnih zaprega.

Najboljima su nagrade uručili predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i predsednik Skupštine opštine Palilula Dragoslav Šolak.

Prilikom otvaranja manifestacije član Veća opštine Palilula Dejan Cvetković je zahvalio Konjičkom udruženju "Borčanac", što je uz podršku GO Palilula posle 12 godina organizovana Fijakerijada u Borči. Poručio je, da će GO Palilula i ubuduće podržavati ovu manifestaciju, kako bi postala tradicija na levoj obali Dunava.

Foto: GO Palilula/Vladimir Lalić

Na Fijakerijadi su učestvovali konjički klubovi i vlasnici konja iz cele Srbije i na prikazanom takmičenju predstavili tridesetak konja pojedinačno i isto toliko u zapregama sa dva, tri i više konja.

Stručni žiri je ocenjivao gracioznost, lepotu konja, njihov hod, držanje, reagovanje na komande, ponos, kao kategorije koje se boduju kod konja takmičara.

Mali folkloraši KUD "Borčanski opanak" predstavili su se svojim programom na otvaranju manifestacije.

Foto: GO Palilula/Vladimir Lalić

(Telegraf.rs/PR)