Detalji drame u Beogradu: Ovako su policajci Miroljub i Miroslav pritrčali majci čije dete je izgubilo svest

Miroljub Rakićević ima skoro 30, a Miroslav Ilić 25 godina radnog staža

Zlatko Belencan, načelnik Uprave saobraćajne policije PU Beograd objasnio je kako su saobraćajni policajci pomogli detetu u kolicima kome je pozlilo.

- Policijski službenici Uprave saobraćajne policije u nedelju oko 15 časova, prilikom patroliranja, uočili su da jedna osoba, majka, ima određene probleme zato što je dete ostalo bez svesti. To je dete sa posebnim potrebama i u invalidskim kolicima. Miroljub Rakićević i Miroslav Ilić su odmah stupili u intervenciju pružanja pomoći, stavili su dete u vozilo i najbrže su ga odveli do najbliže zdravstvene ustanove, to je konkretno bila Gradska bolnica. Dete je osalo živo zahvaljujući upravo njihovoj brzoj intervenciji i, naravno, delovanju doktora čim su došli u zdravstvenu ustanovu. Tako da smo posebno ponosni na njih zato što su i ovim gestom pokazali da saobraćajna policija nije samo ta koja kažnjava, već i pomaže i najbrže reaguje u trenucima kada je to potrebno građanima - pričao je Belencan.

Rakićević ima skoro 30, a Ilić 25 godina radnog staža.

Foto: MUP

- Oni su vrlo skromni, oni ne doživljavaju ovo kao nešto posebno, ovo je više izazvalo pažnju javnosti zato što je lice sa posebnim potrebama i brzina kojom su oni odreagovali. Zaista smo srećni što je dete preživelo. Oni su nastavili posle toga da rade normalno - rekao je načelnik.

Načelnik ističe da i da je tokom Beogradskog maratona saobraćajna policija obezbedila tri vozila u kojima su se nalazile trudnice, da bi došle do bolnice Narodni front.

- Mi i kada radimo saobraćajna obezbeđenja napominjemo da je ljudski život na prvom mestu i dajemo prioritete kako Hitnoj pomoći, tako i licima koja nam saopšte da imaju određene potrebe, mi im damo pratnju do zdravstvene ustanove.

Tokom maja policija je imala 18.000 otkrivenih prekršaja, ali da pored represivnih mera radi i na preventivi, imaju akcije sa predškolcima, ali i maturantima.

Načelnik Belencan je komentarisao i ponašanje maturanata kod Ade ciganlije.

- Jedan broj maturanata je bio neodgovoran. Na društvenom mrežama je objavljeno da smo i intervenisali u zoni Ade Ciganlije gde se stotinak mladih krajnje nebezbedno ponašao u saobraćaju. Pored toga što su išli kolovozom, oni su se prevozili na vozilima. Mi smo profesionalno postupili, podneli prekršajne prijave protiv onih koji su nebezbedno i nepropisno upravljali vozilima, tako da smo isključili one koji su upravljali pod dejstvom alkohola. Mi razumemo mladost i to da su završili jednu fazu svog razvoja, međutim, to ne znači da treba da ostanu bez svojih života ili da ugroze živote drugih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)