Nastavljena tradicija kuvanja pasulja pred maraton: Pravi ga radnik Parking servisa
Kao što je maraton tradicija, već 35. godinu postoji tradicija koja pokazuje koliko zajedno žive radnici komunalnih preduzeća
Tradicija pripreme čuvenog pasulja pred maraton, duga više od tri decenije, nastavljena je i ovog proleća na Starom sajmištu. Dok učesnici Beogradskog maratona obavljaju poslednje pripreme za trku, svi angažovani radnici "Parking servisa" i njihovi gosti iz drugih gradskih službi, Sobraćajne policije i Komunalne milicije, kao i komunalnih preduzeća, okupili su se na zajedničkoj večeri, pred akciju uklanjanja vozila sa trase takmičenja.
Pored dežurnih radnika, večeri je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
- Kao što je naša tradicija maraton, već 35. godinu postoji i ova tradicija koja pokazuje koliko zajedno žive radnici naših komunalnih preduzeća. Ovo su radnici koji u 10 sati večeras kreću da čiste trasu gde će se sutra održati maraton. Naravno da mi uvek provodimo vreme ovde sa radnicima, jer želimo da im pokažemo koliko smo zahvalni za posao koji obavljaju, za posao koji je zaista težak i koji ne zna za subotu, nedelju, veče, ni za praznike - rekao je Vesić.
Recept za dobar pasulj usavršio je Dragan Gligorić, među kolegama u "Parking servisu" poznatiji kao "Hans".
- Pasulj se kuva dva puna dana, "u dve vode", sa puno junetine, suvih rebara, slaninom i začinima, tako da je to na kraju stvarno prste da poližeš! - pojasnio je Gligorić.
U svojstvu domaćina, na večeri je uvek prisutan i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković, koji je još jednom apelovao na vozače da sami pomere svoja vozila sa trase maratona. Onima koji nisu stigli da pomere svoje vozilo sa trase maratona, a imaju instaliranu Aplikaciju "Parking servis" sa unetom registracijom vozila, stići će obaveštenje o lokaciji na koju je automobil premešten.
(Telegraf.rs)