Vesić o Vučiću i njihovim anegdotama sa Pravnog fakulteta: "Stalno smo bili protiv nečega"

Predsednik Srbije gostovao je na TV Pink, a Vesić se uključio u program i prisetio njihovih studentskih dana

Foto: ATA Images

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisetio se studentskih dana sa Pravnog fakulteta kada je bio kolega sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, javlja RTV "Pink". Kako je rekao, ponosni su na "svoj Pravni fakultet" i podsetio da u obrazovanju nema ni puškica ni prečica, a da je za državu važnu da je vode ljudi koji su obrazovani.

-  Aleksandar je bio jedan od najboljih studenata. To mu ne osporavaju ni oni koji ga ne vole. U studentskim danima smo stalno bili protiv nečega. Nekoliko puta sam zvao Aleksandra da ide sa nama na demonstracije, ali on je sedeo u biblioteci i govorio da ga interesuje samo da uči - prisetio se Vesić.

Kad su ušli u politiku, krenuli su različitim pravcima. Imali su, dodaje Vesić, i žestoke duele, ali to nikada nije uticalo na njihovo prijateljstvo.

- Imali smo jedan žestok duel na Studiju B, bili smo tada u različitim strankama. Novinar nas je na kraju pitao: "Vas dvojica ste zajedno studirali, je l tako, i prijatelji ste?". Mi smo se nasmejali i rekli kako smo bili na piću, i kako i posle toga idemo na piće, jer smo prijatelji i jer možete civilizovano da razgovarate iako nemate isti politički stav - naveo je Vesić.

Prisetio se i anegdote sa ispita kojem su prisustvovali zajedno.

- Pre Aleksandra je polagao jedan momak koji je bio poznat po tome da ima sve šestice. Odgovarao je na pitanje i nabrajao sve što zna od prve godine studija, a da zapravo nije imalo veze sa njegovim pitanjem. Profesorka je slušala i u jednom trenutku pitala "kolega, je l ste završili. nikada nisam videla da neko više priča a manje zna" - ispričao je Vesić.

(Telegraf.rs)