Sneg oborio više od 300 stabala u Beogradu, čupano iz korena: Samo danas "Zelenilo" ima 500 novih zahteva

Drveće je juče padalo u celom gradu, gotovo da nije bilo mesta gde stablo nije palo na automobile, negde ga je sneg "počupao" iz korena

Foto: Telegraf.rs

Sneg je u Beogradu oborio više od 300 stabala, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Pala je 41 bandera javne rasvete, EDB-a, Telekoma i drugih, što se nikada nije dogodilo.

Drveće je juče padalo u celom gradu, gotovo da nije bilo mesta gde stablo nije palo na automobile, a ono je čak čupano iz korena.

Kako je izjavio Vesić, preduzeće "Zelenilo Beograd" imalo je juče 205 intervencija, a već danas imaju 505 novih zahteva zbog velikih stabala koji su pali, ili velikih grana.

- 161 intervencija je bila na javnim mestima. Prema našim informacijama, palo je preko 300 stabala na teritoriji grada - rekao je Vesić.

On je dodao da su ekipe na terenu i da uklanjaju drveće i bandere, kako bi javni prevoz mogao nesmetano da funkcionišu.

Sneg je juče kidao i strujne kablove, pa je park na Banovom brdu bio pun njih.

On je u gostovanju na TV Pink precizirao da je od jutros bilo skraćeno devet gradskih linija i 13 prigradskih linija, a da su 2 linije u međuvremenu puštene.

Najgore je u Obrenovcu

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je najteža situacija trenutno u Obrenovcu, gde je otkazan odlazak dece u škole jer nema grejanja. Naglasio je da je stalno u vezi sa predsednikom opštine, te da vode sada ima, a da je akcenat na tome da se reši situacija u TENT-u, kako bi ova opština dobila grejanje.

Vesić je apelovao i na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i poslovnog prostora i zamolio ih je za razumevanje jer „u situaciji elementarne nepogode ne može sve odjednom da se završi”.

Video: Sneg pokidao strujne kablove: Popadali u park na Banovom brdu

(Telegraf.rs)