Ukupno 15 zaraženih studenata iz beogradskih domova: "Poruka je da se što više njih vakciniše"

Zaraženi studenti su asimptomatski ili sa blagim simptomima i ne nalaze se u studentskim domovima

U 14 studentskih domova u Beogradu trenutno boravi 7.300 studenata, od kojih je kod 15 potvrđen kovid, izjavio je danas direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić.

Minić, koji je sa rektorom Beogradskog univerziteta Vladanom Ðokićem obišao Studentski grad, poručio je da se svakodnevno prati epidemiološka situacija u domovima.

Kako je rekao, zaraženi studenti su asimptomatski ili sa blagim simptomima i ne nalaze se u studentskim domovima.

- U dom mogu da se vrate samo uz potvrdu Studentske poliklinike ili lokalnog Doma zdravlja - rekao je Minić novinarima.

Dodao je da je u studentskom domu "Kralj Aleksandar I", popularnoj "Loli", smešteno dvoje studenata i da se u ovom trenutku sporadično pojavljuju slučajevi zaraze.

Studenti su izrazili zadovoljstvo uslovima u Studentskom gradu i pozvali svoje kolege da se odazovu pozivu za vakcinaciju.

- Poruka je da se što više njih vakciniše, jer ćemo pre moći da se vratimo normalnom režimu na koji su studenti u domu navikli - rekao je Milenko Jovanović, student Matematičkog fakulteta.

I njegova koleginica Ana Grčić, student prorektor Univerziteta u Beogradu, rekla je kako se sprovode različite akcije za imunizaciju i smatra da je edukacija jedan od najboljih vidova da se brojevi vakcinisanih poprave.

- Radimo na imunizaciji, od oktobra je organizovano više tribina po pitanju vakcinacije - poručila je Grčić.

Studentkinja Marina Terzić istakla je da studenti imaju sve uslove u domu, kao i da se iz godine u godinu oni poboljšavaju.

(Telegraf.rs)