Epicentar gastronomije u restoranu na Dorćolu: Potpuno novi fine dining na srpski način
Najbolji srpski proizvodi sa zaštitom geografskog porekla od sada se nalaze na meniju Filipa Ćirića, u restoranu Homa
Ovih dana u restoranu Homa održan je pravi gastronomski spektakl u izvedbi maestralnog šefa Filipa Ćirića. Imali smo prilike da na jedan sasvim drugačiji način doživimo iskustvo zvano fine dining. U saradnji sa Savezom Original Srbija i zaštićenim srpskim proizvodima sa geografskim poreklom nastala je prava eksplozija ukusa na tanjiru, koja je okupila najbolje gastronome čitavog regiona.
Osim ljubitelja pravih delicija, ovaj događaj okupio je i najbolje ugostitelje Beograda, šefove restorana i predstavnike medija, kojima je predstavljen novi koncept fine dininga - na pravi srpski način. Gosti su imali prilike da uživaju zlatarskom siru u hrskavoj korpici, na tampenadi od kalamata maslinama, sremskom kulenu iz kate sa pečenom cveklom u ulju od kima i u još devet fenomenalnih zaštićenih srpskih proizvoda, spakovanih u savršen zalogaj, uz odgovarajuća vina.
- Cilj ovog okupljanja je da najbolji budu rame uz rame sa najboljima, a to su: najbolji srpski proizvodi sa geografskim poreklom i najbolji ugostitelji, odnosno njihovi meniji. Nadam se da smo u tome i uspeli - rekao nam je Momčilo Đurić, autor projekta "Original u Homi".
- Kada bih morao da odaberem favorita od ovih jedanaest savršenih proizvoda sa kojima sam imao čast da radim, zaista bih bio u velikom problemu. Uživao sam igrajući se sa svih jedanaest podjednako i svakako će se nalaziti kao obavezne namirnice kod mene na meniju. Danas mi je misija, da kroz prezentaciju na tanjiru, dam sve od sebe da u to ubedim i drage kolege koji su ovde. - kaže Filip Ćirić, vlasnik i šef kuhinje restorana Homa.
Ko je sve uživao u sinergiji srpskih proizvoda i fine dininga, ali i nešto više o samom projektu "Original u Homi", pogledajte u videu na početku teksta.
(Telegraf.rs)