Kafana "Una": Mesto gde Zdravko Čolić jede najbolji pasulj i škembiće

Treća najstarija kafana u Beogradu, u kojoj je "mama Borka" i jelovnik i karta pića, gostila je najveće gradske face - od Čole, preko Špičeka do Dragana Mileusnića.

U emisiji Telegraf tv-a, "Najstarije beogradske kafane" Katy The Cook vam otkriva najstrože čuvane tajne koje kriju kultna mesta u Beogradu, njihove gastronomske specijalitete koji su na meniju decenijama unazad, kao i poneki uzdah i suzu naših najvećih boema svih vremena.

Ovo nije bajka - šuška se da na Banovom Brdu, u kafani "Una", postoji "čarobni pasulj" koji kuva jedna "mama Borka"! U ovoj kafani, za istim stolom sede advokati, inženjeri, stolari i pop zvezde i svi su ludi za specijalitetom kuće - jagnjećim sarmicama u maramici, za koje kažu da su najbolje na svetu! Šta to Borka radi sa pasuljem i sarmicama, kako ih sprema i zašto u ovoj kafani ne postoji meni, saznajte u trećoj epizodi emisije "Najstarije beogradske kafane".

Tv kuvarica Katy The Cook ovog puta vas vodi tamo gde Čola slatko jede škembiće, tamo gde je čuveni vajar Dragan Mileusnić napravio prve korake, a Milan. D Špiček stvarao "Ponoćni bioskop" za Radio 202.  

Serijal "Najstarije beogradske kafane" pratite svakog četvrtka, u 19 sati, samo na Telegraf TV-u.

(Telegraf.rs)