Kineski tržni centar u bloku 70 skoro ceo u plamenu: Vatrogasci na kolenima, vatra je nemilosrdna

Na terenu se nalaze 22 vozila i 63 vatrogasca i svi se grčevito bore, ali vatra uvek nađe svoj put i ponovo se rasplamsa

Čak 63 vatrogasca sa 22 vozila nadljudskim naporima bore se satima da obuzdaju vatrenu stihiju koja je planula u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu.

Ogroman plamen zahvatio je ogroman deo objekta, koji preti da ceo izgori. Iako je oko 21 sat požar stavljen pod kontrolu, pa se čak i mislilo da je lokalizovan, tržni centar je ponovo počeo da bukti oko 21.20 sati.

Požar je počeo da se širi i na drugi deo zgrade, te postoji bojazan da ceo objekat ne izgori do temelja.

Vatrogasci koji se lavovski bore sa vatrenom stihijom pokušavaju da dođu do vazduha i daha. Neki od njih, od umora i iscrpljenosti posle nekoliko sati obračuna sa plamenom, klekli su ili legli na beton.

- Dobro sam, samo nije baš najprijatniji osećaj - govori jedan od njih dok mu se graške znoja slivaju niz čelo i lice.

Već posle nekoliko sekundi, hrabri vatrogasac koji je kleknuo, bio je na nogama, odbijajući bilo kakav vid pomoći, već se užurbano uputio da pomogne svojim saborcima u obuzdavanju vatre.

Posebno kritično postalo je oko 23 sata, kada je tek ugašen požar ponovo počeo da bukti. Vatra se ponovo razbuktala i preti da potpuno uništi objekat.

Oko tržnog centra u plamenu, okupio se veliki broj građana, stanara okolnih zgrada, ali i radnika tržnog centra. Strah, neizvesnost, bojazan od najgoreg scenarija očitavaju se na njihovim licima dok gledaju kako ogroman objekat gori pred njima.

Očima punim straha i šoka, u plamen koji se razbuktava gledala su i okupljena deca koju ni policija nije mogla da rastera sa lica mesta.

Stanari okolnih grada rekli su za Telegraf.rs da su godinama strahovali od ovog ishoda, a ističu i da unutar tržnog centra ima plinskih boca, te da se boje da bi one mogle da eksplodiraju.

Na sreću, povređenih nema, a uzrok ovog stravičnog požara još nije poznat.

Video: Drami u bloku 70 se ne nazire kraj: Novi snimak vatrogasaca kako se bore sa vatrenom stihijom

(Telegraf.rs)