Tona i po smeća kod okretnice 26-ice: U šumarku šut, odeća, TV, čak i ono što svi gomilaju u fiokama

Smeće sakupljeno u 80 džakova

Foto: Facebook/Moje naselje

Dobrovoljne akcije čišćenja Beograda se nastavljaju. Na okretnici linije 26 u naselju Braće Jerković sakupljena je tona i po otpada.

Akcija čišćenja sprovedena je 30. maja, a 30-ak učesnika, koji su ne samo očistili smeće, već su usput reciklirali, skupili su čak 80 džakova otpada.

- Krenuli smo od okretnice 26-ice prema Jerkoviću. U tom šumarku iza napravljene su neke barake. Umesto da bude lepo sređena površina, pošto se nalazi u centru naselja, tu se baca sve i svašta. Nije prikladno za zonu grada.

Gradska čistoća održava javnu površinu - trotoar i ulicu - to je oćišćeno. Ali čim stojite na stanici i okrenete se, vi vidite smeće. Prvo ovi sa stanice malo bacaju, a onda i svi ostali - kaže nam Marko Mladenović iz udruženja "Moje naselje" dodajući da je želja udruženja da se taj prostor uredi, te da od njega možda postane park.

Za Telegraf.rs kaže i da je sakupljeno smeće zapravo vrlo šarenoliko.

- Tu se može naći od kućnog smeća do materijala koji nisu komunalni otpad: od šuta, garderobe, stare tehnike, miševa, tastatura, televizora... svašta smo našli, pogotovo kod okretnice. Ispod borova smo nakupili deset punih vreća kesa. Ljudi neće da odu do kontejnera i bace kesu ispod žbunja - rekao nam je.

A šta se sve tu zaista našlo, osim čitavog sadržaja nečijih fioka, kanti za smeće i špajza, vidi se i na fotografijama.

Video: Labud i labudica s mladuncima ne mogu da se probiju kroz smeće u Savi: Uključite se u čišćenje reke!

(Telegraf.rs)