Policija rasturila okupljanje u "Studenjaku": Pravili žurku na otvorenom, stiglo više patrola

Sudeći po snimcima, studenti su bili okupljeni ispred video bima kod amfiteatra na otvorenom

Printskrin: Twitter/majolliinna

U Studentski grad na Novom Beogradu u subotu uveče upala je policija kako bi rasterala studente koji su bili okupljeni na otvorenom prostoru.

Na video-snimku se vidi kako nekoliko patrola stiže u Studentski grad nakon čega su se studenti razbežali.

Mladi su bili okupljeni ispred video bima kod amfiteatra na otvorenom, u dvorištu kompleksa, kod Doma kulture Studentski grad.

Na snimku se vidi kako je policija formirala kordon.

Okupljanje u kafiću 

Nije ovo bilo jedino mesto gde su se mladi juče okupljali. Turistička inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove u subotu uveče je u kontroli poštovanja radnog vremena konstatovala da je u jednom lokalu u Kneza Višeslava okupljeno preko 100 ljudi, iako je na snazi mera o zabrani rada ugostiteljskih objekata.

Kako smo saznali sve se desilo u kafeu " Kenedi".

U momentu kontrole vlasnik nije hteo da otvori vrata policajcima, pa je od dežurnog tužioca odobren nasilan ulazak. Svim zatečenim licima ispisane su kazne za maske, odgovorno lice iz lokala privedeno je u Policijsku stanicu Čukarica.

Igrali i kolce na Adi

Tokom dana više hiljada ljudi sjatilo se na beogradsko jezero. Svi stolovi su bili puni, roštiljalo se i veselilo uz muziku.

Pojedinci su čak zaigrali i kolo.

Činjenica da Srbija nije uvela policijski čas omogućava svakome da lep dan provede u prirodi. Ali, sa svojm porodicom, ili prijateljima na distanci.

Može da se šeta, uživa na nekom izdvojenom mestu, možda može i da se roštilja, ali ne i da se prave žurke na otvorenom.

(Telegraf.rs)