Hrvatski pisac uvredio Vesića, usledio je odgovor kakav nije očekivao

Hrvatski novinari i pisac okarakterisao je Beograd, između ostalog, kao "kasabu", zbog čega je reagovao Goran Vesić uputivši mu otvoreno pismo

Foto: Beoinfo

"Budale uvek popizde kada se susretnu s istinom, a Goran Vesić je budala" kazao je Viktor Ivančić, hrvatski pisac i kolumnista reagujući na sukob zamenika gradonačelnika Beograda i njegovog kolege Borisa Dežulovića. Ovim povodom oglasio se Goran Vesić otvorenim pismom na Fejsbuku, a mi to prenosimo u celosti: 

- Koji je pa sad taj Ivančić? Još jedan Hrvat koji promoviše knjigu u Beogradu pa bi pljujući po našem gradu da proda koji primerak više?

Miljenko Smoje je lepo to objasnio kada je napisao da su u Splitu, u kužinama, bili i zahodi. I ostao je taj običaj, drže ga se i Dežulović i Ivančić, geni su to, da vole da rade ono što se radi u zahodu baš tamo gde i jedu.

I sve što imam da im kažem je to - doživljavajte slobodno Beograd kao kužinu, probajte čvarke, švargle, sarmu, prase...

Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige jer poznati možete da postanete samo u velegradu.

Ali za zahod, ajde lepo u Split.

Tamo čovek i nema šta drugo da radi - napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Који је па сад тај Иванчић? Још један Хрват који промовише књигу у Београду па би пљујући по нашем граду да прода који...Objavljuje Горан ВесићUtorak, 15. prosinca 2020.

Hrvatski novinar i pisac Boris Dežulović nedavno je objavio roman "Jebo sad hiljadu dinara" u kome je izneo svoje mišljenje o današnjoj srpskoj prestonici i Beograd okarakterisao između ostalog kao "kasabu" i "Dubai za siromašne i Jagodinu za bogate".

Nakon što se u javnosti podigla prašina oko Dežulovićevog teksta on je ponovo komentarisao glavni grad Srbije za koji je rekao da su ga "ubili Momo Kapor i Bora Đorđević" koje je nazvao "gradskim otpadom".

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgovorio je Dežuloviću uputivši mu otvoreno pismo, koje možete da pročitate OVDE.

(Telegraf.rs)