"Razbijeno 60 žurki, u ponedeljak o prevozu u Beogradu": Gradonačelnik najavio nove mere

Radojičić objašnjava i kako će funkcionisati prevoz

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je situacija u Beogradu veoma ozbiljna, da se epidemija korona virusa razbuktava, ali naglasio i da je pooštrena kontrola sprovođenja mera.

Radojičić je u Jutarnjem programu RTS-a istakao da komunalna milicija od 18 do 21 kontroliše sve ugostiteljske objekte i proverava da li poštuju donete epidemiloške mere.

On je naveo kako je bilo preko 60 prijava građana o održanju žurki, ali i da je komunalna milicija intervenisala na mestima koja su bila otvorena nakon 21 sat.

Što se javnog prevoza tiče, Radojičić je rekao da će se u ponedeljak održati Krizni štab na nivou grada na kojem će biti prisutan sekretar za javni prevoz kako bi se uskladila sprovodljivost mera u autobusima.

Objasnio je da gradski prevoz u "špicevima" radi sa 1.640 vozila, a da će taj broj vozila na ulici biti do 20.00 časova, a ne kao do sada samo od 6.00 do 9.00 i od 15.00 do 18.00.

- Ipak, ne možemo zaustavljati prevoz van stanice kako bi neko izašao, jer nije bezbedno, tako da ćemo u ponedeljak sve uskladiti - objasnio je gradonačelnik posle najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da autobusi koji budu popunjeni preko dozvoljenog broja neće stajati na stajalištima.

(Telegraf.rs)