Silvija snimljena kako vuče i šamara bebu na Novom Beogradu, a sve negira: Preti joj pritvor 30 dana

Ona je majka još dvoje dece, starih četiri i dve godine

Silvija S. (21) zlostavlja svoju bebu Printskrin: Youtube

Silvija S. (21), koja je snimljena kako bacaka svoju bebu kao da je lutka i udara je po licu, kako nezvanično saznaje Telegraf.rs, sve je negirala na saslušanju. Događaj, koji je podigao javnost na noge, desio se u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Majci, koja je zlostavljala svoje dete staro oko sedam meseci Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 časova.

- Nakon saslušanja osumnjičene, od strane tužilaštva predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, s obzirom da je za krivično delo zaprećena kazna zatvora preko pet godina sa elementima nasilja, a način izvršenja krivičnog dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može dovesti do nesmetanog i pravičnog vođenja krivičnog postupka, što je rešenjem suda i određeno - izjavili su za Telegraf.rs iz Tužilaštva.

Silviji S. se na teret stavlja krivično delo "zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica" zbog sumnje na neadekvatnu brigu o deci, primoravanju na prosjačenje, kao zbog ugrožavanja zdravlja dece.

Kako se saznalo, ona je majka još dvoje dece, starih četiri i dve godine.

- Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je u saradnji sa relevantnim institucijama iz sistema preduzeo i sproveo urgentne i neophodne mere iz svoje nadležnosti u cilju zaštite i zbrinjavanja dece iz porodice. U skladu sa procenom i zakonskim ovlašćenjima organa starateljstva sva maloletna deca su izdvojena iz porodice i zbrinuta u ustanovu socijalne zaštite - naveli su za Telegraf.rs iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Video: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs)