Predivan plato nazvan po Raši Popovu: Radnici privode radove kraju

Kako je Vesić napisao na profilu plato je sad uređen, vraćen deci i stanarima na korišćenje

Plato Raše Popova Foto: Beoinfo

Do pre nekoliko godina prostor između Ulica 27. marta i Knez Danilove bio je ruglo sa kioscima, a sada je on uređen i dobio je ime po dečijem pesniku, Raši Popovu. Radnici JKP Zelenilo i Beograd put završavaju radove na ovom platou.

Pogledajte slike kako plato danas izgleda, a kako je sa ružnim kioscima izgledao ranije. I na ovom platou vidi se razlika između naše i njihove vlasti. Nelegalni kiosci i uređen urbani džep. Sećam se hajke koju su protov Grada vodili tajkunski mediji koji su štitili nelegalne objekte. Sada kada se ovde igraju deca nadam se da ih je bar malo sramota - objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Služba gradskog urbaniste

Kako je Vesić napisao na profilu plato je sad uređen, vraćen deci i stanarima na korišćenje.

Вредни радници ЈКП Зеленило и Београд пут завршавају радове на платоу Раше Попова између улица 27. марта и Кнез...Objavljuje Горан ВесићUtorak, 6. listopada 2020.

"Lepo je, mnogo lepše i bolje nego nekada. Tu sam nekada prolazila do škole pa znam kako je izgledalo pre deset, 20, a i više godina", "Bravo, živela sam tu, bilo je grozno i ruglo", "Beograd je svakim danom sve lepši i lepši" - neki su od komentara na fotografije koje je uz objavu na Fejsbuku postavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Video: Ovako izgleda početak radova na podizanju spomenika Stefanu Nemanji

(Telegraf.rs)