Ovako izgleda Savsko šetalište posle popločavanja: "Beograd postaje moderna evropska prestonica"

Zamenik gradonačelnika Beograda istakao je i da je u ovom delu grada zasađeno 60 novih stabala i oko 200 žbunskog rastinja

Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se nastavlja sa uređenjem prestonice, te da on polako postaje moderna evropska prestonica.

Juče je, kao što je i obećano, završeno popločavanje Savskog keja, naveo je Vesić, i dodao da je rečeno da će do 1. septembra to i biti gotovo.

- Urađeno je gotovo 1,3 hektara granitnih ploča, kamenih površina, i to su pešačke zone. Zasađeno je 60 novih stabala i oko 200 žbunskog rastinja. Prostor od Beton hale do Brankovog mosta, koji se nastavlja na Sava promenadu, sada je uređen tako da se nijedan grad u Evropi i u svetu ne bi postideo takvim prostorom i to naši sugrađani zaslužuju.

Osim toga, ostalo je da se u naredne dve sedmice završi stepenište koje vodi prema Karađorđevoj ulici, pored kapetanije, stižu i rekviziti za dečje igralište, kao i mobilijar, 40 klupa, info pultovi, punjači za mobilne telefone  pojasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, 15. septembra će čitav ovaj prostor biti završen.

- Tada će se videti kako je uređen prostor od Beton hale do Brankovig mosta. Završena je i Karađorđeva ulica, uradili smo sve fasade u ovoj ulici, završava se kej. Mislim da ne postoji deo u Beogradu koji bolje govori o tome šta se sve pozitivno dešava poslednjih godina kao što je ovaj deo grada. On je posebno važan, ne samo za ljude koji žive u Beogradu. Ovde veliki broj stranaca pristaje kruzerima i njima je to prvi susret sa Beogradom, a on treba da bude takav da vide svu lepotu grada već kada stupe na obalu - zaključio je Vesić.

Video: Ovako izgleda početak radova na podizanju spomenika Stefanu Nemanji

(Telegraf.rs)