Stigla prinova u beogradski zoološki vrt: Upoznajte krznenu lepoticu Koviljku, mladunče belog lava!

Iako je jako mala Koviljka već pravi nestašluke

Divne vesti stižu iz životinjskog carstva u srcu Beograda, beli lavovi dobili su prinovu, prelepu lavicu Koviljku koja je pokupila sve simpatije kako naše ekipe tako i svih prisutnih posetilaca Zoo vrta.

Kada smo stigli Koviljka i mama lavica su zadovoljno dremale nakon jutarnjeg obroka dok ih je tata lav posmatrao i nadgledao iz svog kaveza.

U razgovoru sa biologom Kristijanom Ovarijem, koji vodi brigu o ovom preslatkom mladunčetu, saznali smo da je Koviljka zdravo i jako mladunče a pošto je ženka ostaće u vrtu i kada poraste pridružiće se ostatku čopora belih lavova.

- Ono što je stvarno srećna okolnost za lavove je kada se rodi devojčica ona može da ostane ovde sa svojom porodicom. Ona stvarno nema razloga da ode. Super se slaze sa svojom mamom i nema nikakvih pritisaka sa strane pa će naravno moći da ostane - kaže Kristijan.

Iako jako mala Koviljka pravi već prve nestašluke pa tako kada je vreme hranjenja ume da se došunja do rešetki očevog kaveza i ukrade mu deo obroka.

Kako ovo preslatko mladunče uživa uz svoju mamu i šta nam je još otkrio Kristijan pogledajte u videu na početku testa.

Beogradski zoološki vrt otvoren je za sve posetioce od 9h do 20h tako da i vi možete posetiti Koviljku i uživati u prinovi kao i ekipa Telegrafa.

(J. Milivojević)