Održana sednica Skupštine Beograda, minut ćutanja za žrtve korone

Sednica prvi put nije održana u zdanju na Trgu Nikole Pašića gde inače zasedaju gradski odbornici

Foto: Beoinfo

Sednica Skupštine grada Beograda, prva posle ukidanja vanrednog stanja zbog epidemije, održana je danas oko 10 sati, a po prvi put se održava u Sava centru.

Prvi put se ne održava u zdanju na Trgu Nikole Pašića gde inače zasedaju gradski odbornici.

Na samom početku prisutni su minutom ćutanja odali poštu svim preminulim građanima Srbije tokom epidemije korona virusa.

Sala u kojoj se održava sednica je u skladu sa propisanim merama zaštite dezinfikovana, a sedišta obeležena tako da je ispoštovana socijalna distanca između prisutnih, za koje je obezbeđena i zaštitna oprema - maske i rukavice.

Uoči početka sednice, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać održali su konferenciju za medije u holu Sava centra gde su kritikovali odluku o rebalansu budžeta, donetu tokom vanrednog stanja.

Između ostalog, naveli su da rebalans predviđa smanjenje kapitalnih investicija za 33 odsto, odnosno 7,4 milijardi dinara.

Na dnevnom redu je predlog odluke o davanju saglasnosti na propise i druge akte iz nadležnosti Skupštine grada Beograda, koje je Gradsko veće donelo tokom vanrednog stanja, kao i predlog odluke o važenju tih propisa i akata.

Takođe, na dnevnom redu je izveštaj o radu Grada Beograda za vreme vanrednog stanja u kome su popisane sve radnje koje je Gradski štab za vanredne situacije preduzimao u tom periodu.

Pred odborncima su i redovne tačke koje nemaju veze sa vanrednim stanjem kao što su urbanistički planovi, među kojima je i plan o izmeštanju trolejbuskog depoa sa Dorćola na Zvezdaru, uz auto put.

(Telegraf.rs/Tanjug)