Sednica Skupštine Beograda do kraja meseca, postoje dva roka koja moraju da se ispoštuju

Način na koji će se održati sednica, kada je u pitanju poštovanje mera epidemiologa i struke u novonastaloj situaciji, zavisi od preporuka koje će im dati Gradski zavod za javno zdravlje

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će sednica gradskog parlamenta biti održana do kraja meseca u skladu sa zakonom, prenosi Beoinfo.

On je ukazao na to da moraju da "ispoštuju dva roka".

- Jedan rok kaže da 30 dana od dana ukidanja vanrednog stanja Skupština mora da potvrdi one odluke koje su doneli Gradsko veće i Gradski štab u toku trajanja vanrednog stanja. Drugi rok nas obavezuje da u periodu od 90 dana moramo redovno da održimo sednicu Skuptšine grada Beograda - naveo je Nikodijević.

Kako je naveo, način na koji će se održati sednica, kada je u pitanju poštovanje mera epidemiologa i struke u novonastaloj situaciji, zavisi od preporuka koje će im dati Gradski zavod za javno zdravlje.

Nikodijević je rekao da su u dopisu, koji su nedavno uputili Gradskom zavodu za javno zdravlje, istakli da imaju specifičnu salu koja nema elektronski sistem za glasanje, gde se glasa podizanjem ruke, a odbornici moraju da izlaze za govornicu.

(Telegraf.rs/Tanjug)