Ovako će izgledati vožnja autobusom: Pogledajte natpise i koliko mesta ima za sedenje i stajanje

Predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje prethodno su kazali da je u vozilu obezbeđena distanca od minimum metar i po

Video: Ovako će izgledati raspored sedenja kada bude proradio gradski prevoz

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom pokretanja javnog prevoza u Beogradu rečeno je da će 1.290 vozila biti spremno za prevoz zaposlenih putnika od 8. maja, te da će u rezervi biti još 100 vozila.

Takođe, rečeno je da će se u vozilu gradskog  prevoza obezbediti distanca od minimum metar i po, kao i da su mesta posebno obeležena za sedenje i stajanje, te da je u svakom vozilu, koja su danas predstavljena u pogonu GSP-a, obeležno po 13 sedećih i 12 stajaćih mesta.

Predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje, Sekretarijata za javni prevoz i GSP-a Beograd istakli su i da će biti neophodno da putnici nose maske i rukavice, te da zaštitna oprema bude ispravno primenjena, kao i da će u prevozu biti onih koji će to kontrolisati.

Takođe, rečeno je da će vozači morati da nose maske i rukavice, a ukoliko žele i vizire. Zatim, dobiće ovlašćenje da zaustave autobus, ukoliko neko pokuša da izvrgne nova pravila, a utom će biti pozvana i komunalna policija.

Naš video reporeter ušao je u vozilo gradskog prevoza i snimio ono što će putnici moći da vide kroz nekoliko dana.

- Sedenje na ovom mestu nije dozvoljeno. Ograničen broj mesta za sedenje zbog sprečavanja cirkulacije virusa Covid-19 - natpis je sa nalepnica kojima su označena mesta predviđena za sedenje.

Ulazi se isključivo na prednja vrata, a vozači su fizički odvojeni od putnika.

Takođe, označena su vrata za izlaz, a na prozorima su navedena i pravila koja će biti poštovana u gradskom prevozu, kao i saveti za čuvanje zdravlja.

Video: Kon: 4 faze normalizacije gradskog prevoza, penzioneri ne mogu da se voze dok epidemija ne prođe

(Telegraf.rs)