U jednom danu otkazano 470 polazaka sa autobuske stanice u Beogradu zbog vanrednog stanja

Otkazani su svi polasci za inostranstvo i bivše jugoslovenske republike

Foto: M. Đorđević

Od planiranih 1.392 polazaka sa glavne autobuske BAS stanice u Beogradu danas je otkazano 470 jer autobusi ne saobraćaju ka inostranstvu, a prigradski saobraćaj se obavlja po subotnjem redu vožnje.

- Saobraćaj se odvija po redukovanom režimu, svi polasci za inostranstvo i bivše jugoslovenske republike su otkazani, a trenutno se odvija saobraćaj na teritoriji republike Srbije, i on je redukovan - rekao je šef saobraćaja BAS-a Dragan Savić.

Prigradski autobuski saobraćaj je redovan, ali se odvija po subotnjem redu vožnje.

- Putnika je manje, manje je i ljudi u svim firmama, u skladu sa situacijom koja trenutno vlada - kaže on.

Na šalterima BAS-a nema ograničenja za kupovinu karata starijim licima, a u ovom preduzeću su spremni za nova ograničenja koja se najavljuju.

- Vlada Srbije saopšti odluku prevoznicima, prevoznici nama - i postupamo po odlukama Vlade Srbije - kaže Savić.

Na autobuskoj stanici tokom noći izvršena je deinfekcija kompletnog objekta.

Sve manje putnika i u vozovima

Svakodnevno se obavlja dodatno čišćenje i dezinfekcija vozova, a kondukteri i mašinovođe opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, receno je danas Tanjugu u železničkom preduzeću Srbija voz. Takođe, kažu da u vozovima na svim relacijama ima manje putnika.

Srbija voz svakodnevno obavlja dodatno čišćenje i dezinfenkciju vozova što podarazumeva dezinfekciju podova, staklenih i metalnih površina, kao i svih povrsina sa kojima putnici dolaze u kontakt prilikom putovanja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Preduzete su sve dodatne mere zašite kako putnika tako i osoblja. Srbija voz apeluje na putnike da se ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama Vlade Srbije.

Što se tiče važećeg reda vožnje i dodatnih izmena u unutrašnjem saobraćaju, kao i vozova iz sistema BG voza, Srbija voz će blagovoremeo informisati putnike.

Video: Vučić o naoružanim vojnicima koji će patrolirati gradovima

(Telegraf.rs/ Tanjug)