4 promene u GSP: Vozila se dezinfikuju svakog dana, nema prodaje karata, saveti na validatorima

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa, preduzete su mere koje se odnose i na javni gradski prevoz

Foto: Facebook/Горан Весић

Zbog širenja zaraze korona virusa, od kojeg je, prema poslednjim podacima, u Srbiji do sad obolelo 46 ljudi, nove mere primenjene su i kada je reč o javnom gradskom prevozu u Beogradu.

Svako vozilo GSP dezinfikuje se svakog dana, kako bi se sprečilo širenje smrtonosnog virusa.

Tako su u prestonici danas već zabeležene slike radnika koji dezinfikuju autobuse i trole, a to je samo jedna od promena koja je počela da se primenjuje u GSP.

Ekipa dezinfikuje vozila GSP, Foto: Telegraf

Pored toga, do vozača je stiglo i saopštenje da do daljenjeg nema prodaje karata u njihovim vozilima, da obavezno drže zatvorena vrata od kabine te da na terminusima provetravaju autobuse.

Takođe, u svim vozilima javnog prevoza kao i taksi vozilima, gde je to moguće, i na stajalištima javnog prevoza, nalaziće se saveti građanima kako da se zaštite od korona virusa.

Pojačana higijena u vozilima gradskog prevoza, Foto: Telegraf

U pojedinim vozilima javnog gradskog prevoza pojavila su se i saopštenja na kojima se navodi da se privremeno ukida mogućnost ulaska i izlaska putnika na prednja vrata u vozilima koja obavljaju javni prevoz na prigradskim i lokalnim linijama na teritoriji grada Beograda. Ulaz na prednja vrata se zabranjuje kako bi se zaštitili vozači.

Preporuke na validatorima u prevozu, Foto: Facebook/Goran Vesic

Ipak, u većini autobusa i trola ovakvih saopštenja - nema, a putnici i dalje ulaze na prednja vrata, kao i pre pojave korona virusa.

Video: Palo je temeljno ribanje: Dezinfekcija beogradskih autobusa zbog korona virusa

(D. S.)