Ekipe "Veterine Beograd" češljaju Kalemegdan: Otkriva se od čega su uginula 4 vlasnička psa

U pretrazi im pomaže i policija, a zvaničnici obećavaju da će krivci odgovarati

Foto: Facebook/Goran Vesić

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da su najmanje četiri psa uginula posle šetnje oko Beogradske tvrđave. U pitanju su vlasnički psi kojima je jedino zajedničko to što su se tog dana šetali oko Tvrđave i po Kalemegdanu. Sumnja se da su životinje uginule od trovanja.

Nakon uznemirujućih vesti dežurne ekipe JКP “Veterina Beograd” odmah su izašle na teren gde, uz pomoć policije, pokušavaju da utvrde šta je uzrok uginuća vlasničkih pasa.

Trovanje pasa na Kalemegdanu Foto: Facebook/Goran Vesić

O ovome je javnost obavestio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

- Povodom uznemirujućih i zastrašujućih vesti o ubistvu pasa na Кalemegdanu, koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, želim da obavestim javnost da su dežurne ekipe JКP “Veterina Beograd”, na čelu sa direktorom Budimirom Grubićem, na terenu već nekoliko sati i da pomažu policiji da se utvrdi uzrok trovanja.

- Hvala Bogu u tom kraju ima dosta sigurnosnih kamera pa se nadam da će oni koji su ubili ove pse biti pronađeni. Direktor JКP “Veterina Beograd” Budimir Grubić obratiće se veoma brzo javnosti i izneti šta je do sada Veterina utvrdila. Javnost treba da bude upoznata sa svim detaljima ovog gnusnog čina.

Trovanje pasa na Kalemegdanu Foto: Facebook/Goran Vesić

- Ubiti ili povrediti životinju je isto što i ubiti čoveka. Zato onaj ili oni koji su ovo ubistvo pasa počinili moraju da odgovaraju - poručio je Vesić.

Ako je suditi prema objavama u grupi "Bačen otrov Beograd", svi ljubimci uginuli su a da nisu ni stigli do veterinara. Prema tvrdnjama vlasnika, slučaj je prijavljen policiji, a prve sumnje vlasnika jeste da je u pitanju otrov neurotoksin, nevidljiv otrov koji može da ugrozi ne samo životinje, već i ljude, a na Kalemegdanu svakodnevno boravi veliki broj ljudi i dece.

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆE: Trovanje pasa u Grockoj

(Telegraf.rs)