Kiša izazvala haos na gradskim ulicama: Vozila mile od Konjarnika ka Gazeli, putnici napuštaju autobuse i nastavljaju peške

Saobraćaj je naročito otežan

Slaba kiša i klizavi putevi dodatno su opteretili jutarnji špic, a auto-putem od Konjarnika pa sve do Gazele vozila bukvalno mile, javljaju beogradski taksisti.

- I Gazela i Brankov most su ovog jutra krcati u oba smera, te će u narednom periodu biti veoma teško preći ove saobraćajnice. Na Autokomandi je takođe zabeležen veliki broj vozila, naročito ka spuštanju na auto-put - kažu beogradski taksisti.

Kako javljaju čitaoci Telegrafa, na Autokomandi je gužva tolika da, uprkos kiši i hladnijem vremenu, putnici napuštaju autobuse i do svog odredišta nastavljaju peške, uvereni da će tako stići pre.

Situacija nije mnogo bolja ni nedaleko odatle, na Slaviji, kojom trenutno kruži nešto veći broj točkova.

- Vozačima se savetuje da, ako mogu, zasada izbegavaju potez od Slavije ka Bulevaru oslobođenja - dodaju taksisti.

Razlog gužvama na prestoničkim kolovozima jeste svakako slaba kiša koja je jutros probudila Beograđane. Kako po klizavom putu mnogi od njih sa pravom voze opreznije, saobraćaj je neminovno sporiji. Ipak, iskusni taksisti upouzoravaju da previše opreznosti može nekada da proizvede kontraefekat, te da malo više sigurnosti nije na odmet.

(Telegraf.rs)