Nikola iz Bebanovog benda je skuvao jaja goluba i zgadio se Srbiji: Ali se sada javno izvinio i učinio nešto sasvim suprotno (VIDEO)

Otišli smo da pogledamo kako je Nikola napravio i postavio hranilice, ali i da ga pitamo šta mu je bilo na pameti dok je radio taj gnusni čin

Nakon što je gitarista benda Irie Fm Vukašina Markovića Bebana, Nikola Spasić, iz revolta skuvao jaja goluba iz kojih je trebalo da se izležu mladunci, cela Srbija je ustala na noge.

Gest koji je sve razbesneo, naterao je Nikolu da uradi nešto čime će se iskupiti i ispraviti grešku, pa se obratio Društvu za zaštitu ptica Srbije, kako bi mu oni rekli šta mu je činiti.

Njihov predlog je bio da napravi hranilice za ptice i postavi ih na mesto koje je pogodno za to.

Otišli smo da pogledamo kako je Nikola napravio i postavio hranilice, ali i da ga pitamo šta mu je bilo na pameti dok je radio taj gnusni čin.

- Tri godine sam se borio sa golubovima i jednostavno mi je naišla "žuta minuta". Kad sam shvatio šta sam uradio, bilo mi je žao i shvatio sam da je to glupost. Za metod sa kuvanjem jaja sam čuo od mnogih ljudi i veliki broj njih to radi, masovno. To je užasno i tome mora da se stane na put - rekao nam je on.

Društvo za zaštitu ptica Srbije u svojoj kampanji spremanja zimnice za ptice, uvideo je najbolji način da Spasić pokaže da se kaje i da mu je žao, ali kako fromntmen benda, Beban, kaže vreme i učinjeno se ne može vratiti.

- Ne možemo da odagnamo učinjeno, ali ovaj javni potez je dobar da se oštećenoj strani barem malo nadomesti učinjena šteta - objasnio je postupak pravljenja hranilica svog bivšeg člana benda i prijatelja, koji će to ostati uprkos svemu.

Iako su mnogi pokušali da ubede Bebana da Nikola bude vraćen u bend kada se "sve slegne", on ipak nije tog stava i smatra da i pored pokajanja i izvinjenja, za Nikolu više nema mesta u Irie Fm-u.

Koje razmere je poprimio ovaj slučaj najbolje svedoče brojne pretnje koje je gitarista, ali i ceo bend, dobijao, a one su nekada aludirale na smrt.

Nikola Spasić se pred novinarima javno izvinio za sve što je uradio, a sve što se danas događalo u dvorištu gde su hranilice postavljene možete pogledati u ovom videu.

(S.Č)