Kolaps u najavi: Zatvara se jedna traka na auto-putu, gužve su neminovne

Narednih pet dana barem možete da vozite zaustavnom

Preticajna saobraćajna traka na deonici auto-puta od Autokomande do Laste, u smeru ka Nišu, biće zatvorena narednih pet dana, u periodu od devet do 14 sati, javljaju iz Puteva Srbije.

Trojica zarobljenih Srba, u ratom zahvaćenom Maliju, stigla u Beogradu: Optuživali su ih da su došli da ruše vlast (FOTO)

Razlog tome su saksije i njihovi nosači, koje treba postaviti na bandere, kao i košenje, čišćenje i uređivanje šiblja koje deli ovu saobraćajnicu.

- Radovi će se izvoditi u srednjem zelenom pojasu sa pomeranjima, u preticajnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se odvijati u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci. Radovi će trajati do 13. jula - stoji u objavi na njihovom sajtu.

No, to nije sve. Danas i sutra, u ponedeljak i utorak, od devet do 14 sati, na deonici auto-puta od Bežanijske kose do petlje aerodrom Nikola Tesla takođe će se kositi, grabiljati travnjak i orezivati šiblje, te će i tu radnici od vozača morati da s vremena na vreme "pozajme" preticajnu traku. Za saobraćaj će ostati otvorene vozna i zaustavna traka.

Ovi radovi verovatno će izludeti sve za volanom, koji su se tek odvikli od gužvi na prometnim gradskim deonicama. Uređenje površina doduše zaobilazi i jutarnji, i popodnevni špic, ali kako bi izbegli gužve, najbolje bi bilo da oni koje auto-put vodi do posla, ove nedelje krenu malo ranije.

(Telegraf.)