Ovo je najskuplji automobil na sajmu i košta čak 397.000 evra (FOTO)

Jedan je od svega 70 primeraka

Danas se na Beogradskom sajmu otvaraju sajmovi automobila i motocikala DDOR BG Car Show 06 i 12. Motopassion. Najskuplji eksponat svakako je Lamborghini Huracan GT3 koji je izložen u hali 1 i jedan je od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije.

Jelena je najlepša devojka na Sajmu automobila: A šta kažete za pratilje? (FOTO)

Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm.

Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara, a kuriozitet je da se naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja.

Cena jednog primerka iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu - još oko 300.000. Automobil ne može da se registruje i služi isključivo za trke.

- Miloš Pavlović je, inače, već četvrtu godinu za redom deo grupe fabričkih vozača programa Lambroghini Squadra Corse. Na kraju 2014. godine postao je evropski i svetski šampion u Lamborghini Blancpain Super Trofeo šampionatu, a od 2015. godine učestvuje na trkama u zavisnosti od obaveza - ispričao je za Telegraf.rs urednik Top Speed magazina, Zoran Živkov koji je razgovarao sa Milošem Pavlovićem.

Miloš se sa Huracanom GT3 takmičio kao član timova na trkama izdržljivosti (24, 12 ili 6 časova), ili na "sprint" trkama u okviru prestižnog nemačkog ADAC GT3 šampionata. Jedan je od vodećih instruktora Lamborghini akademije.

VIDEO: Da li su bolje besne mašine ili lepotice pored njih

(Telegraf.rs)