Otkud zlatni kontejner usred Beograda? Našli smo dečka zaslužnog za ovu zanimljivu akciju (FOTO)

- Ovo je samo početak - najavio nam je

Beogradski arhitekta i muralista Andrej Josifovski poznat je pod pseudonimom Pijanista, ali i po nepresušnim idejama za ulepšavanje svog grada. Malo je delova i zidova Bežanijske kose koje nije ukrasio muralima, a može se pohvaliti i da je jedan od retkih čije grafite komšije ne kreče. Sada je istupio od svojih uobičajenih radova i Bloku 45 poklonio jedan simboličan zlatni kontejner.

ĐOKOVIĆ I RADULJICA OSVANULI JUTROS ZAJEDNO NA NEVEROVATNOM MESTU: Spojio ih je jedan poseban Beograđanin (FOTO)

- Počeo sam sinoć sa farbanjem, a jutros sam baš ulazio u kontejner da mu ofarbam i unutrašnjost. Zlatni kontejner je simbol zlatne rude, zato sam ga i nazvao "kontejner naš zlatni nasušni". Ova priča će se nastavljati, to je deo nove serije mojih radova - objašnjava Pijanista za Telegraf.rs.

Talentovani Beograđanin pokretač je rastućeg bunta protiv pomodarstva i kiča, kome su se pridružili i neki njegovi lični heroji. U centar medijske i pažnje javnosti, dospeo je kada je pre dve godine na Bežanijskoj kosi nacrtao mural Novaka Đokovića.

Usledili su radovi posvećeni košarkašu Milošu Teodosiću i selektoru srpske košarkaške reprezentacije, Aleksandru Đorđeviću, zatim velikim srpskim vojskovođama, kao i patrijarhu Pavlu.

Murali su se ređali jedan za drugim, ali ne samo u Srbiji, već je sprej omiljenog Pijeniste stigao i do Italije i Amerike.

Sve radove ovog talentovanog umetnika možete pogledati na njegovoj stranici Pijanista.

(J. S/j.stakić@telegraf.rs)