Siniša Mali sa prvacima u akciji "Sa GSP-om od prvog razreda"

Siniša Mali je rekao da je tema ovogodišnje GSP-ove akcije bezbednost u saobraćaju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević prisustvovali su danas tradicionalnoj manifestaciji "Sa GSP-om od prvog razreda", koja je za mališane i njihove roditelje bila upriličena na Trgu republlike. Događaju je prisustvovao i direktor JKP GSP "Beograd" Željko Milković.

Siniša Mali je rekao da je tema ovogodišnje GSP-ove akcije bezbednost u saobraćaju, ali i prilika da se deca upoznaju sa ovim gradskim preduzećem i gradskim prevozom.

– Za sve osnovce u Beogradu gradski prevoz je besplatan, samo treba da imaju "bus plus" karticu, koja im traje do osmog razreda osnovne škole, što je još jedna prednost za ove mališane.

Danas su imali priliku da vide nove školske autobuse, od 12 koji su došli u naš grad, kao i novi elektroautobus. To je nešto potpuno novo što povećava kvalitet javnog prevoza za mališane u našem gradu, ali i svima ostalima daje mogućnost da se lakše i udobno prevoze – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, ove godine ima 633 prvaka više nego prošle godine, i to je obaveza da se radi bolje i da se više sređuju škole.

– Ovog leta smo bili posebno vredni i gotovo 100 miliona dinara smo izdvojili za rekonstrukciju i sanaciju 90 škola na teritoriji Beograda.

Negde smo zamenili kupatila, negde stolariju, stolove, stolice, kompjutere i potrudili se da svuda ponešto promenimo kako bi đaci imali što lepše okruženje, ali i kako bi nakon svega ostvarili svoju karijeru u Beogradu i u Srbiji – naglasio je Mali.

Kako je naveo, u Beograd je već stiglo deset novih zglobnih autobusa, a još 20 stiže u narednih mesec dana. Od 2015. godine Beograd ima 95 novih autobusa, a sledeće godine će biti još novih vozila.

Gradonačelnik je đacima prvacima u Beogradu poželeo srećan početak školovanja, a ostalim đacima uspešnu školsku godinu, mnogo znanja i lepih uspomena.

Na Trgu republike mališane su zabavljali mađioničari, kao i najmlađi članovi KUD „Nikola Tesla”, nakon čega su dobili poklone ovog gradskog prevoznika.

(Telegraf.rs)