Izvučen leš žene na Lidu

Ekipe Hitne pomoći noćas su intervenisale u četiri saobraćajne nesreće, u kojima je povređena i jedna tromesečna beba

Sinoć je oko 19.45 sati kod pontona na plaži Lido iz Dunava izvučen leš žene stare oko 60 godina, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Ekipe Hitne pomoći noćas su intervenisale u četiri saobraćajne nesreće, u kojima je povređena i tromesečna beba.

Tokom noći povređena su i prevezena u Urgentni cenar trojica motociklista, od kojih su dvojica imala po 16 godina. Nesreće u kojima su oni povređeni dogodile su se na Zrenjanisnkom putu, ispod Brankovog mosta i u Surčinu u Lovačkoj ulici.

Prema Macurinim rečima, tokom večeri u Urgentni centar je sa povredom noge prevezena putnica iz autobusa 89, kojem je u Radničkoj ulici probijen pod.

Macura je navela da je žena bila jedan od dvoje putnika u tom autobusu, i da je sedela blizu mesta na kojem je, kako se pretpostavlja, polopac sa šahta, olabavljen zbog pokušaja krađe, probio pod.

Oko 21 sat na Zrenjaninskom putu kod pošte, u sudaru dva vozila povređene su tri osobe i beba, i oni su prevezeni u Urgentni centar.

Tromesečni dečak zadobio je ogrebotinu temena bez drugih vidljivih poveda. Majka deteta (25) bez spolja vidljivih povreda bila je dezorijentisana, dok je dečakov otac (33) zadobio tupu povredu glave.

Druga lekarska ekipa je oko 21:30 sati krenula po vozača iz drugog automobila, koga je zbog kontuzije grudnog koša i glave odvezla u Urgentni centar.

Ekipe su noćas intervenisale 95 puta - 27 na javnom mestu, a Hitnoj pomoći javljali su se srčani bolesnici, osobe sa hipertenzijom, asmatičari i psihijatrijski bolesnici.

U toku jučerašnjeg dana, navela je Macura, bilo je osam saobraćajnih nezgoda, povećan je broj intervencija na javnom mestu, od čega su na Adi i kupalištu bile četiri.

(I. M. / Tanjug)