Od Tošinog bunara do Požeške ulice za 10 minuta: Završen bulevar koji spaja Most na Adi i Tošin bunar (FOTO)

- Na početku i na kraju mosta postavljene su dve izlazno-ulazne rampe, a imamo i tri raskrsnice koje se nalaze na Tošinom bunaru, Bulevaru Avnoja i Bulevaru Crvene armije - rekao je Vesić

Radovi na izgradnji saobraćajnice LOT 1 – bulevaru koji spaja Most na Adi i Tošin bunar završeni su danas, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će ta deonica biti puštena u saobraćaj 26. juna.

Hiljadu stanova u Ovči: Veliki broj novih stanovnika dobiće i vrtiće i škole (FOTO)

Vesić: Nove pešačke zone, Beograd lepši i privlačniji turistima

- Danas smo bili u prilici da prvi put prođemo kompletnom deonicom koja se sastoji od 1,5 kilometara puta i 500 metara mostovske konstrukcije - naveo je Vesić za Tanjug koji je imao ekskluzivnu priliku da saobraćajnicu snimi u pokretu.

Kako je rekao, to je najmoderniji i najnoviji bulevar u Beogradu, a urađen je tako da spaja Most na Adi i Tošin bunar.

 

-  Na početku i na kraju mosta postavljene su dve izlazno-ulazne rampe, a imamo i tri raskrsnice koje se nalaze na Tošinom bunaru, Bulevaru Avnoja i Bulevaru Crvene armije - rekao je Vesić.

On je naglasio da je posao, sa današnjim danom, završen u roku, a prema ugovoru koji španska kompanija "Rubau” ima sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, imaju još pet dana da završe posao.

-  To podrazumeva iscrtavanje linija, koje se već radi, puštanje javne rasvete i postavljanje semafora, što se takođe već radi, tako da će kompletan posao biti završen u roku i 26. juna ovaj bulevar će biti pušten u saobraćaj - naglasio je Vesić.

On je naveo da je osnovna prednost tog bulevara što će se od Tošinog bunara do Požeške ulice stizati za deset minuta.

-  Na ovaj način rešili smo jedan od najvećih problema Mosta na Adi, a to je bio silazak na novobeogradsku stranu, koji je bio privremen i nije bio bezbedan - rekao je Vesić i zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i kompaniji „Rubau”, koji su uradili sjajan posao:

- Ovo je još jedan infrastrukturni projekat u Beogradu koji radimo i još jedan projekat koji menja grad i olakšava ljudima život.

 

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Branislav Popović rekao je da u Beogradu trenutno ima 69 aktivnih gradilišta.

- Čitav smisao naše aktivnosti je da usred građevinske sezone najzad imamo završetak radova kad im je i vreme...najzad smo uspostavili radni ciklus koji omogućava da se sve radi na vreme i u građevinskoj sezoni - rekao je Popović.

(Telegraf.rs)