Nekoliko hiljada vernika iz Beograda i Turske održali svečanu ramazansku večeru na Kalemegdanu (FOTO)

- Ramazan je vreme kada se ljudska srca okupljaju oko vere u jednog Boga - rekao je muftija Jusufspahić

Nekoliko hiljada muslimana, uglavnom iz Beograda, ali i iz Turske, okupilo se večeras na velikoj ramazanskoj večeri koju je na Kalemegdanu organizovala Islamska zajednica Srbije, a beogradski muftija Mustafa Jusufspahić kaže da se tako šalje poruka mira.

HODŽE I POPOVI ZAJEDNO ZAPEVALI: Koja pesma ih je ujedinila? (VIDEO)

Manifestacija je, kaže muftija, posvećena pravljenju mostova među ljudima.

- Mi smo ovde kao Islamska zajednica Srbije uvek bili posvećeni tome, naša zajednica nije nikad ovoj državi pravila nijedan problem. Naravno ko radi, može da i pogreši, ne treba uzimati za zlo odmah - rekao je on.

Muftija je rekao da se sa svečane večere šalje poruka mira, jer je Ramazan vreme kada se ljudska srca okupljaju oko vere u jednog Boga, oko zajedničkih vrednosti među ljudima, bilo koje nacije i vere.

- Mi smo tu i Bog nas je dao jedne drugima, to je glavna poruka i ako jesmo verni Bogu, onda ne odbijamo ono što nam Bog daje. To je veliki poklon koji je nama dat i najlepše što smo mogli dobiti jeste da smo dobili jedne druge - naveo je Jusfuspahić.

U ovom vremenu koje je vrlo turbulentno mi isto pokazujemo da ništa ne može da nas pomeri sa tog puta, rekao je beogradski muftija i dodao "da niko ne može da satanizuje nikoga, iako postoje ljudi koji žele da naprave situacije u našem okruženju, u našem gradu, Beogradu, Srbiji".

- Borimo se protiv toga i ovo je jedan doprinos u tom smislu - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)