Opština Palilula organizovala "Izlet penzionera" (FOTO)

Penzionere je na put ispratio predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji je tim povodom istakao da je opština u poslednjih devet meseci preko 2.500 najstarijih sugrađana poslala na izlet

Gradska opština Palilula nastavlja sa akcijom "Treće doba, zlatno doba" i danas se više od tri stotine najstarijih sugrađana ove opštine, uprkos lošem vremenu, okupilo za još jedan u nizu izleta u Vojvodini.

Otvoren dečiji park "Kodi" na Slanačkom putu

Penzionere je na put ispratio predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji je tim povodom istakao da je opština u poslednjih devet meseci preko 2.500 najstarijih sugrađana poslala na izlet. On je podsetio da su ove ture prošle kao vid lepog druženja, uz obilaske najlepših gradova i destinacija naše zemlje poput Topole, Fruške gore, Zrenjanina, Idvora, Vajfarske pivare i drugih vojvođanskih lepota.

- U narednom periodu pripremamo sijaset lepih i dobrih akcija gde je najvažnije što želimo da pokažemo brigu o našim najstarijim sugrađanima i penzionerima, oni su nam podigli zemlju i ostavili na čuvanje - naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, ova akcija ne predstavlja samo brigu za generacije trećeg doba, ono što je najvažnije jeste da u tom druženju sa njima dolazi se do pravih podataka šta je neophodno uraditi na teritoriji ove beogradske opštine. Dodao je da su to uglavnom infrastrukturne potrebe, vodovod i kanalizacija, uređivanje ulaza, domova zdravlja, obdaništa...

- Direktna komunikacija sa građanima je pravi put ka boljoj, uređenijoj i lepšoj Paliluli i uređenijem i lepšem Beogradu -  poručio je Jovičić.

Penzioneri će danas obići Pančevo, Kovačicu, Idvor i Pivaru "Vajfert", a njihov povratak očekuje se u večernjim časovima.

(Telegraf.rs/ PR)