I Siniša Mali na 30. maratonu: Pogledajte fotografije gradonačelnika (FOTO)

Beograd je danas prestonica svetske atletike

Jubilarni 30. Beogradski maraton na kojem učestvuje više od 7.000 trkača počeo je tačno u 10 sati startom ispred Crkve svetog Marka, a među učesnicima se našao i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

Startovao Beogradski maraton: 7.000 trkača krenulo je u juriš tačno u 10 sati (FOTO)

- Veoma sam srećan što smo uspeli da pošaljemo prelepu sliku Beograda u svet - izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali nakon što je kao takmičar u polumaratonskoj trci prošao kroz ciljnu liniju na Terazijskom platou.

Nećete moći ovim ulicama: Zatvoreno pola Beograda, evo cele trase maratona!

Znak za start trke dali su legendarni asovi, promoteri prethodnih godina, Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer, zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim.

– Nikada nije bila lepša maratonska atmosfera u Beogradu, nikada nije učestvovalo više maratonaca i drugih takmičara, lično sam zadovoljan vlastitim rezultatom i to su sve razlozi da danas budem ponosan. Ogroman broj ljudi danas je u Beogradu nasmejan, svi podržavaju jedni druge i to je jedna prelepa slika. Svako trči za sebe i postavlja sebi zadatak da stigne na cilj, ja sam to uspeo uz Stefana Baldinija kome je ovo verovatno bio lakši trening, ali za mene je uspeh i sjajno iskustvo. Sa nama su danas i atletske legende koje su se ponovo okupile u Beogradu da zajedno proslavimo jubilarni 30. Beogradski maraton i ovo je bila izuzetno dobra prilika da promovišemo Beograd, sport i zdrav život – izjavio je gradonačelnik Siniša Mali posle prolaska kroz cilj.

Ovogodišnji maraton održava se pod sloganom “Maraton spaja”, a kako su svi u najavi rekli Beograd je danas prestonica svetske atletike.

(Telegraf.rs/Tanjug)