Đilas Romkinji gatari: Hoćemo li Antić i ja ostati zajedno? (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnik i predsednik beogradske skupštine družili su se sa decom romske nacionalnosti koja su završila prvi razred. S decom su u Skupštinu došli i njihovi roditelji, pa je gradonačelnik u šali od majke jedne devojčice tražio da mu kaže kako "vidi" odnose između njega i Antića

Tokom druženja s decom romske nacionalnosti, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zamolio je jednu Romkinju da "pogleda" u budućnost i da mu kaže šta će biti s koalicijom DS-SPS na gradskom nivou. Đilas je, inače, zajedno s predsednikom gradske skupštine Aleksandrom Antićem ugostio dvadeset đaka osnovnih škola koji su uspešno završili prvi razred.

Đilas se u holu gradske skupštine, gde su sa romskim mališanima bili i njihovi roditelji, obratio majci jedne od devojčica Pašije Tahiraj i šaljivo je upitao:

Gospođo, vi što gledate u budućnost, šta kažete za nas dvojicu, hoćemo li ostati zajedno? - aludirajući na opstanak gradske vlasti u Beogradu koju čine demokrate i socijalisti.

Ona mu je odgovorila potvrdno.

U druženju s trećom generacijom romskih mališana koja je završila prvi razred, Ðilas je rekao da je ovu školsku godinu pohađalo oko 100 romske dece i da je velika većina njih, oko 85 odsto, uspela da završi razred koji je pohađala.

- Za nas dvojicu je jedan od najsrećnijih dana svake godine kada se završi školska godina i kada vidimo koliko je romske dece uspelo da završi razred - istakao je gradonačelnik.

On je dodao da je od ukupno 24 svršenih prvaka 16 nekada živelo ispod "Gazele", a četvoro je iz naselja Belvil. Gradonačelnik je mališane pitao kako im je sa drugarima i da li im neko pravi probleme, na šta je dobio odričan odgovor.

- Niko vas ne dirao što ste malo tamniji, a ja malo belji? - pitao je Ðilas.

Nakon odričnog odgvora mališana, gradonačelnik im je rekao:  "Ako vas neko bude dirao, zovite nas dvojicu".