PONEO PUMPU KUĆI: Beograđanin iščupao aparat za točenje goriva! (FOTO)

Automobil krenuo sa pumpe sa crevom za gorivo, navodno dete ostalo u vozilu i pokrenulo ga

Na beogradskoj Banjici jedan vozač uspeo je da iščupa aparaturu za točenje goriva na pumpi Naftne industrije Srbije, ali sećom povređenih nije bilo.

Kako se nezvanično saznaje, izgleda da je dete ostalo u vozilu i pokrenulo ga. U NIS-u navode da je do sada bilo zaboravljanja dece, ali je ovo prvi incident te vrste na njihovim pumpama.

- Dva puta se desilo da su ljudi zaboravaljali decu. U julu prošle godine, to se zbilo na izlazu iz Beograda, na pumpi "Zmaj 1", gde je stao automobil nemačkih tablica. Dete staro 12 do 13 godina je otišlo do toaleta, a kada se vratilo, automobila s njegovim roditeljima nije bilo! – pričaju u NIS-u.

Dete je počelo da plače, prišao mu je radnik na pumpi, popričao s njim i smirivao ga. Nahranio ga je, dao mu sok, slikovnice, gledao s njim TV...

- Mališan mu je rekao broj telefona roditelja, pa ih je naš radnik odmah pozvao i rekao šta se desilo, a i alarmirao je policiju. Roditelji su se dva sata kasnije vratili i sve je završeno dobro - objašnjavaju u NIS-u.

Incidentne situacije, objašnjava Milan Rakić, predsednik Udruženja vlasnika privatnih benzinskih pumpi, nisu retkost, a najčešće pijani vozači naprave rusvaj.

- Dešava se redovno da neki vozač u alkoholisanom stanju dok s puta silazi na pumpu nedovoljno smanji brzinu, pa da uleti na benzinsku pumpu i napravi lom. Jednom prilikom je takav vozač uleteo i srušio aparate i nadstrešnicu, ali srećom, sve su to montažni objekti, jer da su betonski, takvi vozači bi u slučaju udara poginuli. Daleko veći problem predstavljaju pljačke objekata - objašnjava Rakić.

(Izvor: Alo)