Ispovest oca BEBE koja je zamalo stradala u STRAVIČNOM POŽARU na Gundulićevom vencu! (VIDEO)

- Mi smo poslednji izašli. Bilo je strašno. Voda je padala sa tavana, ništa nisam video od dima i mraka. Bebu i sina je Hitna pomoć preuzela i odvezla na ispitivanje u "Institut za majku i dete" - priča Uglješa Ivanović

Uglješa Ivanović (37), otac je bebe koja je zajedno sa još četvoro dece sinoć posle ponoći evakuisana iz zgrade na Gundulićevom vencu, pošto je zahvatio požar.

(VIDEO) IZGORELO VIŠE STOTINA METARA KVADRATNIH: Sprečeno širenje požara na Gundulićevom vencu

Ulaz u objekat zatrpan je šutom, stepenice su prekrivene čađem, tavan se obrušava, a vatrogasci još uvek pokušavaju da saniraju stanje na krovu odakle ispumpavaju preostalu vodu.

VELIKI POŽAR U CENTRU BEOGRADA: Gori Gundulićev venac!

- Moj sin Vladimir (6) i beba Katarina od osam meseci spavali smo u sobi. Bilo je oko pola dvanaest i ništa nije ukazivalo na to da se bilo šta neobično dešava u zgradi. Nismo osetili ni dim, niti smo videli vatru. U jednom momentu je supruga Iva uočila da su vrata od tavana zahvaćena požarom. Odmah smo pozvali vatrogasce - objašnjava on i dodaje da su mu se tri minuta čekanja učinila kao tri sata.

Kako kaže, vatrogasci su počeli da spasavaju stanare sa sprata, pre svega decu.

- Mi smo poslednji izašli. Bilo je strašno. Voda je padala sa tavana, ništa nisam video od dima i mraka. Bebu i sina je Hitna pomoć preuzela i odvezla na ispitivanje u "Institut za majku i dete". Hvala Bogu, oboje su dobro! - seća se on prethodne neprospavane noći.

Za njom je usledila realnost, koja je na svetlost dana iznela svu surovost koju je požar ostavio za sobom - uništeni namešaj, obrušeni plafon na terasi, curenje vode u sobi.

Najverovaniji uzrok izbijanja požara su neispravne instalacije, odnosno kablovi koje je neko nestručan pokušao da premosti.

Pogledajte video ovde:

(S. I.)