POVRATAK OSMEHA ONIMA KOJIMA JE NAJPOTREBNIJI: Stigli računari deci ometenoj u razvoju u Sremčici! (FOTO)

- Pošto imaju i računarsku sekciju, i veoma se zanimaju za informatiku, ova donacija nam je značajna, jer će pomoći u njihovom napredovanju i radu na kompjuteru - objasnila je direktorka Ustanove za decu i mlade ometene u razvoju, Aleksandra Trifković

Jedna od većih rezidencijalnih ustanova u Srbiji, koja u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti Republike Srbije pruža usluge smeštaja, medicinske nege, vaspitanja, obrazovanja i profesionalnog osposobljavanja 300 korisnika, Ustanova za decu i mlade ometene u razvoju u Sremčici, dobila je danas donaciju računarske opreme od kompanije Comtrade.  

Kompanija Comtrade donirala 40 Tesla tableta: Učenici sa smetnjama u razvoju sada će mnogo lakše učiti (FOTO)

(VIDEO) MLADI HEROJ Nenad Pavlović ostvario san i dobio stipendiju ITS

Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju nalazi se u predgrađu Beograda, a korisnici su, kako je ekipa Telegrafa imala prilike da se uveri na licu mesta, smešteni u tri paviljona, odvojene zgrade u zavisnosti od pola i uzrasta, vrste i stepena ometenosti.

"Ustanova za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa intelektualnim teškćama u komunikaciji", pored standardnih usluga koje pruža svojim korsnicima, kao što su smeštaj, ishrana, higijena, defektološka procena i tretman, promoviše napredne ideje, kao i naučno istraživački rad.

Prema rečima direktorke doma, Aleksandre Trifković ova donacija je došla u pravom času, jer stanare doma najviše od svih oblasti kojima ovde imaju priliku da se bave, interesuje baš - informatika!

Pošto imaju i računarsku sekciju, i veoma se zanimaju za informatiku, ova donacija nam je značajna, jer će pomoći u njihovom napredovanju i radu na kompjuteru - objasnila je Aleksandra.

Heroj Srbije Nenad Pavlović posle lečenja dobio i stipendiju ITS (VIDEO)

Korisnici ovog doma uključeni su u razne kulturne aktivnosti i radionice, u kojima učestvuju, kako u domu, tako i u okviru lokalne zajednice.

Neke od njih su kreativne radionice, domaća radinost, kartonaža i druge. Pored toga oni idu i na sportsku sekciju, folklor, ritmičku, u skladu sa njihovim afinitetima i mogućnostima.

HUMANOST NA DELU: Učenici ITHS-a napravili aplikacije za učenike sa posebnim potrebama (VIDEO)

(VIDEO) Comtrade POKLONIO 30 TESLA TABLETA Trećoj beogradskoj gimnaziji (FOTO)

Na manifestacijama na kojima učestviju, izlažu svoje radove i dela.

(Telegraf.rs)