(VIDEO) EVO DOKLE JE VODA STIGLA KOD KULE NEBOJŠA: Vanredna odbrana od POPLAVE i u BEOGRADU!

- Beograd nije ugrožen, ali zbog toga što je najniža tačka prestonice Kula Nebojša, na tom mestu proglašena je vanredna odbrana od poplava - kažu u Sektoru za vanredne situacije

U ovom trenutku Dunav u Beogradu je u stagnaciji, a kod Bezdana već beležimo opadanje tako da ne očekujemo da glavni grad bude ugrožen.

(UŽIVO) VANREDNA SITUACIJA! Izlile se reke, sprema se EVAKUACIJA - POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

Ove mere uvedene su iz predostrožnosti, dodaju u Sektoru za vanredne situacije. Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojša, kao i na rekama Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug u opštinama Mladenovac i Sopot.

I BEOGRAD U PRIPRAVNOSTI: Vanredna odbrana kod KULE NEBOJŠA, reke u Sopotu i Mladenovcu - NADOLAZE!

Dramatične scene ARILJA POD VODOM, meštani u panici! (FOTO)

I direktor Beogradvoda Vladimir Batalović potvrđuje da opasnost od Save i Dunava ne preti.

Sava, iako se delom izlila na šetalište, nije prešla iznad nivoa redovneodbrane od poplava. Veći problem su manje reke u južnim delovima grada jer se očekuje da na Balkan pristigne ciklon iz Italije.

"ZNALI SMO SINOĆ ŠTA NAS ČEKA": Vapaj ljudi u Srbiji koji se bore sa POPLAVOM!

- Ono što je problem je đenovski ciklon koji dolazi iz Italije. Kiša pada po Bosni i Hrvatskoj, odakle nam stiže velika količina vode kroz ove bujične tokove. Imamo porast nivoa reka u Sopotu, Mladenovcu: Kubušnica Jasenica i Veliki Lug. Na tom delu proglašena je vanredna odbrana od poplava. To ne znači da je tu došlo do izlivanja, samo je pripravnost 24 sata - kazao je Batalović.

Za sad nema opasnosti ni u Obrenovcu i Lazarevcu. Povišeni vodostaji su na Peštanu, Ljigu, Kolubari i Tamnavi, ali i dalje u granicama ispod redovne odbrane od poplava.

- Nadamo se da će taj talas proći pre nego što sledeha kiša padne - rekao je Batalović i dodao da bi, prema prognozi RHMZS, kiša mogla da pada popodne, večeras i eventualno sutra ujutru, nakon čega sledi razvedravanje i prestanak padavina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)