SEKS U LIFTU, PROSIDBA I KUMSTVO: Plakaćete od smeha kad čujete ispovesti radnika "Gradskog stambenog"!

Da posao radnika "Gradskog stambenog" i pored građana koji ne prestaju da ih zovu i haosa koji zatiču na radnom zadatku, zna da bude itekako zanimljiv, potvrđuju sami zaposleni

Oni su uvek tu kada pucaju vodovodne cevi, kada se zaglavi lift ili začepi sudopera. Godišnje u  proseku rešavaju 100.000 intervencija, sebe ne smatraju interventnom brigadom policije niti službom Hitne pomoći,  ali reč "hitno" za njih je zapovest.

Radnici JP "Gradsko stambeno" uvek su na terenu. Priteknu u pomoć i kada nisu nadležni, a samo u protekloj godini rešili su preko 20.000 hitnih intervencija. 

Da posao radnika "Gradskog stambenog" i pored građana koji ne prestaju da ih zovu, i haosa koji zatiču na radnom zadatku, zna da bude itekako zanimljiv, za Telegraf potvrđuju sami zaposleni:

- Osim uobičajenih intervencija za koje su zaduženi, naši majstori iz odeljenja za hitne intervencije susreću se i sa neobičnim, nekada komičnim, pa i bizarnim situacijama - kaže Igor Ćurčić, PR "Gradskog stambenog".

undefined

- Pre 8 godina primljen je poziv o osobi zaglavljenoj u liftu. Ekipa je za 20 minuta stigla na lice mesta i po završenom poslu, iz lifta su odglavili čoveka koji je žurio na vrlo važan poslovni sastanak. Kako je rekao od njega mu je zavisio posao života, i kako je sve prošlo u najboljem redu. Tri dana kasnije je lično došao da zahvali majstorima. Nudio je veliki novac kao nagradu za majstore, a pošto su oni to odbili, priča se završila kumstvom između tog gospodina i našeg majstora. Naš majstor je sada u penziji ali imamo informacije da su osim kumova postali i porodični prijatelji koji se i dan-danas redovno posećuju i druže - pričaju u "Gradskom stambenom" jednu od starijih priča, koje se čak mogu svrstati i u urbane legende.

Nisu sve situacije tako prijatne, pa se više puta dešavalo da nestašni tinejdžeri na krov kabine lifta stave psa ili mačku, a stanari svakim pozivanjem lifta doživljavaju blagi šok jer životinja jauče i cvili jer je pecka struja manjeg napona koju na tom mestu proizvodi pozivanje lifta.

- Ovo obično rade tinejdžeri koji se na taj način svete starijim komšijama koji pozivaju nadležne službe zbog glasne muzike ili buke uopšte - kažu u "Gradskom stambenom".

Bilo je i bizarnih pa i neprijatnih situacija, poput jedne koja se desila u novobeogradskim blokovima pre oko 3 godine. Naime, majstori su primili poziv o dve zaglavljene osobe u liftu. Nakon intervencije, kada su otvorili vrata lifta, zatekli su mladi ljubavni par gotovo bez odeće.

I danas se prepričava događaj sa Vračara kada su majstori za hitne intervencije otišli na adresu po prijavi da iz stana iznad curi voda u kupatilo stana iz koga je stigao poziv, ali da niko ne otvara vrata od komšija koje žive na spratu iznad.

- Kako naši majstori nemaju zakonsku osnovu da u bilo čiji stan ulaze bez dozvole vlasnika, uporno su zvonili i kucali da bi im na kraju otvorio besan muškarac koji je rekao da nemaju pravo da mu se mešaju u bračni život - pričaju zaposleni.

Nakon kraćeg razgovora, pustio je ekipu u stan, a uzrok poplave bio je vrlo čudan.

Supružnici su se posvađali, a žena je u znak protesta otvorila sve slavine u kupatilu a onda su terajući inat jedno drugom rekli da ni jedno neće zatvoriti vodu makar celu zgradu poplavili. Čitava intervencija se sastojala u tome što su naši majstori zatvorili vodu a sugrađani su shvatili kakav su problem napravili bez ikakve potrebe.

Zanimljiva situacija desila se i na Starom gradu pre dve godine krajem januara kada je majstor popravljajući zajedničke instalacije u zgradi zamoljen da pogleda i zapušenu sudoperu u jednom od stanova što inače nije u nadležnosti našeg preduzeća. Kako nije bilo poziva za novu intervenciju u tom momentu, kolega je odlučio da pokuša da pomogne iako to nije njegova obaveza.

Nakon što je posle dužeg vremena uspeo da reši problem, očistio je pod za sobom i poneo smeće iz stana po molbi stanarke jer zbog nedavno preležanog gripa nije smela da izlazi napolje. Onda ga je pri odlasku zaprosila, odnosno rekla da želi da se uda za njega jer njoj treba baš takav sposoban i pedantan muškarac.

Kolega koji je već bio oženjen odbio je ponudu, ali se i danas ta situacija prepričava.

Ovo su samo neke od smešnih situacija koje gradske službe svakodnevno zatiču, njihov posao zna da bude nekada stresan, a vrlo često završe dan sa anegdotama koje se pamte godinama posle.

Pošaljite nam u komentarima kakva ste vi imali iskustva sa gradskim službama, i čiji rad vas je posebno oduševio!

(I. L.)