Voz od Beograda do Splita od 15. juna

Prodaja karata za međunarodni sezonski voz "Jadran ekspres" "Železnica Srbije" će početi 15. maja, a vozna karta u jednom smeru u vagonima za sedenje košta 37,50 evra

Sezonski voz "Jadran ekspres" saobraćaće između Beograda i Splita od 15. juna do 1. septembra jednom sedmično, najavilo je preduzeće "Železnice Srbije". Voz će polaziti iz Beograda svakog petka u 15.16, a iz Splita subotom u 18.43, a zaustavljaće se u Kninu i Perkoviću.

Prodaja karata za međunarodni sezonski voz "Jadran ekspres" "Železnica Srbije" će početi 15. maja, a vozna karta u jednom smeru u vagonima za sedenje košta 37,50 evra, a sa ležajevima 45 evra. Mališani do šest godina, za koje nisu rezervisana posebna mesta, prevoze se besplatno, dok deca uzrasta od šest do 14 godina plaćaju 50 odsto jeftiniju kartu.

Za putovanje u turist kabini karta je 50 evra, u dabl 60, dok za singl kabinu treba izdvojiti 80 evra. Deca do šest godina prevoze se besplatno, a do 14 godina plaćaju upola jeftiniju kartu.

Posebna ponuda u vozu "Jadran ekspres" jeste i prevoz automobila, koji u jednom smeru košta 40 evra. Ukoliko dve ili više osoba putuju u vagonima za sedenje ili kušet kolima, uz povratne karte po globalnoj ceni, prevoz automobila naplaćuje se samo za jedan smer.

(I. Danić)