ISTRAŽIVANJE: Manja izlaznost ugrožava Đilasov reizbor?

Ukoliko u Beogradu ne izađe 60 odsto birača, lista okupljena oko SNS-a imaće mogućnost da formira vlast u glavnom gradu, pokazalo je istraživanje agencije Skan

Poslednje istraživanje agencije Skan (Scan) pokazuje da će, ukoliko u Beogradu ne izađe 60 odsto birača, lista okupljena oko Srpske napredne stranke imati mogućnost da formira vlast u glavnom gradu.

Prema istraživanju koje je sprovedeno u Beogradu u prethodna dva dana, 46 odsto ispitanika se izjasnilo da će sigurno izaći na izbore, dok se čak 30 procenata birača jos uvek premišlja.

U slučaju veće izlaznosti, lista koju predvodi Dragan Ðilas osvojila bi 23 procenta glasova, dok bi SNS dobio oko 16 odsto glasova. SPS bi imao 7 procenata, LDP 7, DSS i URS po 5, dok su SRS i Dveri ispod cenzusa.

Mala izlaznost na izborima koji će se održati u nedelju 6. maja više pogoduje Srpskoj naprednoj stranci nego Demokratskoj stranci i kada su u pitanju izbori za republički parlament, pokazuju podaci.

U slučaju veće izlaznosti, lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" bi na republičkim izborima dobila pet procenata glasova Beograđana više u odnosu na procente koje ima ako izlaznost ostane na sadašnjem nivou, rezultati su istrazivanja agencije Skan.

(Tanjug)