BEOGRADSKA PREDUZEĆA JAČA NEGO IKAD: Od 30, samo dva beleže gubitak (FOTO)

Sastanku sa čelnicima gradskih preduzeća prisustvovali su Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, pomoćnici gradonačelnika Irena Vujović i Borko Milosavljević i gradski menadžer Goran Vesić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je održao sastanak sa direktorima svih javnih i komunalnih preduzeća na kome su sumirani rezultati poslovanja gradskih preduzeća za 2015. i plan za 2016. godinu.

PO PRVI PUT SVE INSPEKCIJE NA JEDNOM MESTU: Cilj veća efikasnost u radu i bolja kontrola na terenu!

Sastanku sa čelnicima gradskih preduzeća prisustvovali su Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, pomoćnici gradonačelnika Irena Vujović i Borko Milosavljević i gradski menadžer Goran Vesić.

- Konsolidacija javnih preduzeća ide i brže nego što je planirano, i u ovom trenutku, od 30 gradskih preduzeća imamo samo dva koja beleže gubitak, "Sava centar” i GSP "Beograd”. To smo već znali i za te probleme ćemo naći trajno rešenje. Za "Sava centar” ćemo sledeće godine pokušati da preko javno-privatnog partnerstva nađemo partnera koji će investirati oko 25 miliona evra kako bi potpuno rekonstruisali taj objekat, budući  da je Beograd vodeći kongresni centar u regionu i da nam je takav objekat neophodan - rekao je Siniša Mali.

- Tako će se smanjiti gubici, ali i povećati profit. Za GSP "Beograd” je već počeo plan konsolidacije sa novom mrežom linija, novim autobusima i tarifnom politikom, ali je potrebno godinu do dve da se vide rezultati, s obzirom na decenije tokom kojih je ovo preduzeće bilo potpuno zapostavljeno – rekao je Siniša Mali.

On je istakao da se sledeće godine očekuje još veći broj investicija i još bolji rezultati poslovanja.

- Slušamo građane Beograda i zbog toga će "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji”, Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju, Agenciji za investicije i svim preduzećima i ustanovama koje se bave investicijama biti dato više za kapitalno održavanje i kapitalne investicije. To je veoma važno jer tako šaljemo poruku da nastavljamo da investiramo i razvijamo Beograd, dajemo novac za ono što je građanima važno, za povećanje njihovog životnog standarda i za poboljšanje infrastrukture.

Pri tome i dalje se štedi na svemu onome što je potrebno, kao što su razni marketinški ugovori, konsalting, istraživanja tržišta i tako dalje.

- Moja današnja poruka direktorima gradskih preduzeća je stroga kontrola troškova, povećanje kvaliteta usluga, svakodnevni razgovori sa građanima i što više investicija. Naš cilj je da sva gradska preduzeća budu pozitivna u svom poslovanju kako bismo više mogli da ulažemo u rešavanje socijalnih pitanja, obrazovanje, vrtiće, škole i pomognemo onima kojima je pomoć Grada Beograda najpotrebnija - rekao je gradonačelnik Beograda.

(Telegraf.rs)