TROGODIŠNJACI IŠETALI IZ VRTIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Roditelj pronašao decu, vaspitačica suspendovana!

U Službi za brigu o korisnicima predškolske ustanove "11. april" u Novom Beogradu, incident se dogodio u prepodnevnim satima dok su mališani bili u dvorištu

Dva trogodišnjaka išetala su iz vrtića "Izvorčić" na Novom Beogradu i nastavila igru ispred. Na svu sreću, ubrzo po izlasku, decu je pronašao jedan od roditelja koji je obavestio nadležne službe. Vaspitačica je odmah suspendovana.

VASPITAČICA KATAPULTIRALA DETE SA KLACKALICE: Roditelji Aleksandar i Nina u šoku!

U Službi za brigu o korisnicima predškolske ustanove "11. april" u Novom Beogradu, incident se dogodio u prepodnevnim satima dok su mališani bili u dvorištu.

Očigledno je da su iskoristili trenutak nepažnje vaspitača i to što kapija nije zaključana, pa su izašli iz dvorišta. Otac jednog od mališana koji je u to vreme išao na posao i prolazio pored obdaništa, zatekao ih je ispred kapije.

- Bezbednost dece u našim objektima je na prvom mestu i ona ni u jednom trenutku nije ugrožena - naglašavaju u Službi za brigu o korisnicima. - O ovom incidentu su odmah obaveštena prosvetna inspekcija i Sekretarijat za obrazovanje. Inspektori su juče posetili našu ustanovu, koja je saslušala sve aktere priče i napravila zapisnik. Vaspitačica koja je je bila sa decom je suspendovana do okončanja postupka.

U PU "11. april" važi pravilo da ulazna vrata moraju biti zaključana tokom čitavog dana, pošto postoje interfoni.

Kako je u ovom slučaju došlo do propusta i ko je ostavio otvorenu kapiju pokazaće istraga. Tokom boravka u obdaništu deca moraju biti pod stalnim nadzorom vaspitača, a mališane mogu preuzeti samo roditelji ili ovlašćena punoletna lica uz pismenu saglasnost roditelja.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)