VELIKE PROMENE U BEOGRADU: Evo šta će postaviti u liftove!

Gradsko stambeno pokreće projekat postavljanja video nadzora u lift kućicama, jer su liftovi u Beogradu dotrajali i stari preko 40 godina

JP Gradsko stamebno u toku godine obavi preko 60 hiljada intervencija na zgradama koje se nalaze u njihovom sistemu održavanja. U narednom periodu ovo preduzeće pokreće nekoliko velikih projekta kojima će pospešiti svoje poslovanje i svoj rad učiniti dostupnijim svojim korisnicima.

LIFT NIJE IGRAČKA: JP ''Gradsko stambeno'' kroz predstavu učilo školarce o bezbednom korišćenju liftova!

- Projekat postavljanja video nadzora u lift kućicama pokrenuli smo upravo iz razloga što su liftovi u gradu Beogradu dotrajali i stari preko 40 godina, a kako nam je bezbednost građana koji se svakodnevno njima prevezu najvažnija, na ovaj način hoćemo da pratimo rad naših servisera, njihovu ažurnost na terenu kao i kvalitet izvršenih radova - izjavili su iz ovog preduzeća.

- Postavljanjem video nadzora pokušaćemo da sprečimo svaki neovlašćeni ulazak i od strane samih stanara koji možda misle da umeju da poprave kvar. Dakle, u narednom periodu ćemo u preko 500 zgrada ugraditi video nadzor u mašinskim kućicama liftovskih postrojenja kojima imaju pristup samo serviseri zaduženi za njihovo funkcionisanje i tako u svakom trenutku znati kada su serviseri bili na liftu, koje su delove zamenili ili popravili, da li su to stručna kvalifikovana lica koja imaju dovoljno iskustva da se bave liftom itd.

Kako su istakli, ovaj projekat je jako značajan jer ne samo da olakšava kontrolu JP„Gradsko stambeno“ , već i znatno podiže nivo bezbednosti sugrađana, a sve to bez dodatnih izdvajanja finasijskih sredstava stanara.

Projekat je osmišljen sa ciljem da njihovo preduzeće zajednički sa stanarima stambenih zgrada učestvuje u kompletnoj kontroli kvaliteta i dinamici obavljanja redovnih servisa liftova.

I kako navode, upravo iz tih razloga JP ''Gradsko stambeno'' organizuje i predstave „Lift nije igračka“ za najmlađe sugrađane kroz koje na zanimljiv, ali edukativan način uče mališane kako da pravilno koriste lift i da zapravo lift nije igračka.

I u ovoj školskoj godini održavaće predstave u osnovnim školama u Beogradu.

(Telegraf.rs)