PAUK KUPIO LUKSUZNE AUTOMOBILE ISPRED SPLAVOVA: Odneto čak 50 vozila!

Bila je to prava "paukova mreža" koju nisu mogli izbeći ni najskuplji i najbrži automobili ostavljeni na zelenoj površini Ušća. Tako su redom kandže autodizalice kupile luksuzna vozila poput "bmw-a", "lend rovera" ili "mercedesa GLK"

Bahatim posetiocima splavova na Ušću noćas je preseo provod i to baš zato što nisu mogli da sednu u svoj automobil ostavljen na zelenoj površini. Radnici JKP "Parking servis" ovde su sa čak deset dizalica uklonili više od 50 nepropisno parkiranih vozila u još jednoj u nizu zajedničkih akcija sa komunalnom inspekcijom, komunalnom i saobraćajnom policijom i interventnom jedinicom.

Bila je to prava "paukova mreža" koju nisu mogli izbeći ni najskuplji i najbrži automobili ostavljeni na zelenoj površini Ušća. Tako su redom kandže autodizalice kupile luksuzna vozila poput "bmv-a", "lend rovera" ili "mercedesa GLK".

Tlo pod nogama gubili su i automobili sa inostranim tablama, a u JKP "Parking servis" ističu da je ovo već druga ovakva akcija na Ušću tokom jula što je već dalo rezultate.

- Pre tri nedelje uklonili smo više od 80 vozila sa zelene površine pa želimo da nastavimo sa ovom akcijom kako bismo u potpunosti iskorenili ovakvo parkiranje. Smatram da je parkiranje na zelenoj površini u potpunosti neprimereno jer se na taj način uništava trava za čije održavanje "Zelenilo" izdvaja veliki novac. Zelene površine moraju da nam ostanu uređene kako bi nam se tu igrala deca i šetali roditelji sa bebama - ističe Andrija Čupković, direktor ovog preduzeća.

Čupković je i ovom prilikom apelovao na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i najavio da će "Zeleni pauk" nastaviti sa vanrednim kontrolama u svim delovima grada, kao i da će kazne za taj prekršaj biti pooštrene.

Prema njegovim rečima, "Parking servis" je pozitivno uticao na svest građana, a povodom noćas uklonjenih vozila kod splavova i kafića, dodao da "namerno kršenje pravila parkiranja i uništavanje zelenih površina niko od nadležnih neće tolerisati".

(Telegraf.rs/Blic.rs)