Pogledajte kako je gradonačelnik Beograda iznenadio radnike koji herojski rade na 40+! (FOTO)

– Komunalni sistem grada Beograda radi i danju i noću, zimi i leti, i moja je želja bila da danas obiđem radnike koji ovde na Studentstkom trgu rade po visokim temperaturama - istakao je Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas zaposlene u gradskim komunalnim preduzećima koji su izloženi radu u otežanim vremenskim uslovima. On je zajedno sa svojim pomoćnikom Borkom Milosavljevićem zahvalio radnicima u ime Beograđana na njihovom trudu da i na visokim temperaturama grad funkcioniše i izgleda lepše i čistije.

Gradonačelnik je na okretnici na Studentskom trgu razgovarao sa vozačima GSP-a kao i radnicima „Čistoće”, „Zelenila”, „Beograd-puta” i „Beogradskog viodovoda i kanalizacije”.

– Komunalni sistem grada Beograda radi i danju i noću, zimi i leti, i moja je želja bila da danas obiđem radnike koji ovde na Studentstkom trgu rade po visokim temperaturama. Želeo sam da ih obiđem i vidim u kojim uslovima rade, da im dam podršku da pregrme ove najtoplije dane u Beogradu. Beograđani ne mogu bez komunalnog sistema koji je veoma kompleksan.

Zato je naša želja da pojačavamo efikasnost rada tih ljudi i da ulažemo u njihovu opremu, znanje i trening i to i radimo kako bi građani imali bolju uslugu i lepši život u gradu – rekao je Siniša Mali.

On je istakao da je baš zbog toga dao predlog da se vozačima GSP-a da dodatna stimulacija od pet odsto u julu, što je jasan signal da Grad Beograd razmišlja o njima i da ceni ono što oni rade.

– Mi ćemo nastaviti da unapređujemo rad komunalnog sistema, svih gradskih preduzeća. Oni su tu za građane Beograda i svaki put treba da im zahvalimo za ono što rade za nas – rekao je gradonačelnik koji je sugerisao da radnici između 12 i 15 časova, kada je najveća vrućina, naprave pauzu, jer rade izuzetno težak posao.

Siniša Mali je zahvalio Kompaniji „Knjaz Miloš” koja je donirala vodu kako bi radnici koji rade na otvorenom mogli da se osveže, i time pokazali da su društveno odgovorna kompanija s kojom će grad nastaviti da sarađuje i ubuduće.

Obilasku su prisustvovali Darko Glavaš, direktor „Beokoma”, Željko Milković, direktora GSP-a, Miroslav Bogdanović, direktor JKP „Gradska čistoća”, kao i predstavnici drugih gradskih komunalnih preduzeća.

(Telegraf.rs / Beoinfo)