Festival vatrometa i ''Konji vrani'' na ''Beogradskom manifestu'' sledećeg vikenda!

Ambijent Donjeg grada Beogradske tvrđave oživeće uz jedinstvenu zonu festivala posvećenu jednom od najplemenitijih sportova na svetu - konjičkom sportu i konjarstvu, a uz sve to Beograđani će imali prilike da uživaju u vatromet spektaklu na nebu u okviru festivala “Beogradski manifest”!

Zona festivala „Beogradskog manifesta“ posvećena vatrometima i pirotehničkim programima nosi simbolični naziv „Zar ne vidiš da gorim“. Ova zona će biti jedna od najposećenijih u večernjim časovima festivala, smeštena na Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Malo ko je imao priliku da na ovim prostorima doživi impresivne prizore piromuzičkih vatrometa na nebu! Multimedijalni ili piromuzički vatrometi su i dalje novost u Srbiji. Za razliku od običnih vatrometa koji uključuju samo vizuelne efekte, piromuzički vatrometi predstavljaju senzacionalan spoj zvučnih i vizuelnih doživljaja koji nas ostavljaju bez daha.

Beograđani do sada nisu imali prilike da uživaju u ovom spektaklu na nebu, ali će po prvi put moći da ga vide u okviru festivala “Beogradski manifestu režiji svetskog vicešampiona, našeg sunarodnika Danila Ljevnajića.

Ambijent Donjeg grada Beogradske tvrđave oživeće uz jedinstvenu zonu festivala posvećenu jednom od najplemenitijih sportova na svetu - konjičkom sportu i konjarstvu.

Istorija modernih konjičkih trka u Srbiji počela je tačno pre 152 godine. Kraj Careve Ćuprije 1920. godine, osnovan je Beogradski Hipodrom, zvanično najstariji sportski objekat u prestonici.

PONOVO RADI BIOSKOP: Filmski festival na “Beogradskom manifestu”!

Posetioci „Beogradskog manifesta“ uživaće u atraktivnim programima koji će sa Hipodroma biti preseljeni na Beogradsku tvrđavu. Upoznaćemo najcenjenije kasače, galopere, ugostićemo vitezove od sedla i mamuza, predstavnike požarevačkih „Ljubičevskih igara“ - festivala konjičkog sporta i veština.

Najmlađim posetiocima biće interesantna mala škola konjičkog sporta, koja će pružiti osnovne edukativne informacije o uzgoju ovih plemenitih životinja. Na licu mesta videće kako se konji hrane, timare, potkivaju, dresiraju, a moći će uživo da se upoznaju sa saračkim zanatom i starom tehnikom ručne obrade kože i šivenja.

Za užitak cele porodice pobrinuće se kočijaši, koji će svojim starim kočijama voziti posetioce na Donjem i Gornjem gradu Kalemgdana.

 

(Telegraf.rs)