UREĐUJE SE CENTAR BEOGRADA: Izabrano najboljih pet radova za uređenje gradskih trgova

Otvoreni, idejni, dvostepeni i anonimni konkurs za uređenje Trga Nikole Pašića, Trga Terazije i Trga republike izdvojio je pet najboljih radova

Na javni urbanističko-arhitektonski konkurs za tri centralna gradska trga pristiglo je 30 radova, a žiri je u prvom stepenu izdvojio pet radova, istakao je Milutin Folić, glavni gradski urbanista i predsednik žirija.

Otvoreni, idejni, dvostepeni i anonimni konkurs za uređenje Trga Nikole Pašića, Trga Terazije i Trga republike organizovali su Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda.

- Žiri je izdvojio pet radova za učešće u drugom stepenu za koje ćemo dati sugestije, a u svemu prema Raspisu i Programu konkursne dokumentacije i konkursnim rokovima.

 

- Zadovoljni smo celim procesom, jer je već nakon raspisivanja konkursa dokumentaciju preuzelo više od 50 arhitekata, od čega smo dobili 30 radova i bili u mogućnosti da odaberemo najboljih pet za naredni, drugi stepen. Zahvaljujem učesnicima i članovima žirija koji su na ovome vredno radili - rekao je Milutin Folić.

(Telegraf.rs)