ZATVORENA FRIDA: Poreski udar na jedan od najpopularnijih restorana!

U akciji koju je država povela preko Poreske uprave u cilju suzbijanja sive ekonomije, zatvoren je još jedan beogradski kultni restoran. Naime, "Frida" je zatvorena jer jedan od radnika nije imao pravno regulisan radni status

Inspekcija rada je privremeno zatvorila jedan od najpoznatijih beogradskih restorana, restoran "Frida", i to na 15. dana, zbog neprijavljenih radnika.

Naime, kako nam je rekla potparolka ovog restorana, Biljana Frlog, samo jedan radnik nije imao u potpunosti regulisane papire, dok su svi ostali radnici imali ugovor o radu. Naime, kako nam je Biljana Frlog prenela, papiri su bili spremni, ali ne i potpisani i Inspekcija rada je, iako je ostalih 47 radnika imalo u potpunosti pravno regulisan radni status, odlučila da "zapečati" restoran na 15. dana.

- Sve obaveze prema državi ispunjavamo na vreme i svi radnici su prijavljeni. Međutim jedan dečko koji radi kod nas je imao spremne papire, ali ti papiri nisu bili potpisani i Inspekcija rada je odlučila da zatvori restoran na 15 dana. Ne znam zašto su u pitanju čitave dve nedelje, jer ipak je i zakonski taj rok mogao da bude znatno kraći - 7 dana - rekla je potparolka "Fride" i naglasila da će restoran biti ponovo otvoren kada prođe zakonski rok i da će radniku koji je imao nepotpune papire status biti pravno regulisan.

Iako do sada nisu obavešteni koliku će novčanu kaznu morati da snose, potparolka restorana "Frida" kaže da očekuju da im uskoro stigne i obaveštenje o novčanom iznosu koji će morati da plate pre otvaranja restorana.

Zatvaranje "Fride" je deo akcije koju je država povela preko Poreske uprave u cilju suzbijanja sive ekonomije. Pod najstrožiju kontrolu podpadaju "fiskalni računi i neprijavljeni radnici". Ovo nije prvi restoran koji je zatvoren u ovoj akciji. Podsećamo i kultni restoran "Madera" zatvoren je, takođe, zbog radnika na crno.

(Telegraf.rs)